Αν δεν αλλάξει κάτι άρδην
Ώρες δύσκολες έρχονται στην Ευρώπη. Την Τετάρτη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει το σχέδιό της για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ, σε μια καθοριστική στιγμή της θητείας της.
Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ), όπως είναι γνωστό το μεγαθήριο ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου δαπανών, θα ισχύει από το 2028 έως το 2034. Το γεγονός ότι έχουν προβλεφθεί δύο χρόνια για διαπραγματεύσεις σχετικά με το τι περιέχει ο προϋπολογισμός αποτελεί ένδειξη ότι — όπως συνήθως — η von der Leyen αναμένει μια τεράστια μάχη με τις εθνικές κυβερνήσεις, οι οποίες πρέπει να συμφωνήσουν ομόφωνα στο περιεχόμενό του, γράφει το Politico.
Οι αξιωματούχοι της Επιτροπής πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε μαραθώνιες συναντήσεις για να οριστικοποιήσουν την πρόταση και εξακολουθούσαν να εργάζονται μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας.
Τα διακυβεύματα δύσκολα θα μπορούσαν να είναι υψηλότερα, όπως επισημαίνεται. Η πρόταση για το ΠΔΠ θα πρέπει να χρηματοδοτήσει την ΕΕ για να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς προκλήσεις, όπως ένας εμπορικός πόλεμος με την Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ, ένας λεγόμενος πόλεμος με την Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο εντεινόμενος ανταγωνισμός από την Κίνα, η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, η υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή, την οποία ποτέ δεν ξεχνούν οι διεθνιστές, η διεθνής παράτυπη μετανάστευση και η άνοδος της δεξιάς, με την πολιτική της ατζέντα κατά των διεθνιστικών Βρυξελλών.
Για όλα αυτά, απόρροιες την, αν μη τι άλλο, άστοχης πολιτικής που ακολουθείται στην Ευρώπη, θα πρέπει να βρεθούν χρήματα, τα οποία θα προέρχονται με την σειρά τους κυρίως από φόρους που έχουν γονατίσει τους πολίτες!
Ο τρέχων βασικός προϋπολογισμός της ΕΕ ανέρχεται σε περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που δεν είναι μικρό.
Αλλά αυτό αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το 1% του συνολικού ΑΕΠ της ΕΕ, σε σύγκριση με το 48% του προϋπολογισμού της Γερμανίας και το 57% της Γαλλίας. Υποστηρίζεται ότι οι επενδύσεις του δημόσιου τομέα της ΕΕ είναι θλιβερά ανεπαρκείς για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ήπειρος. Ποιοί λοιπόν θα έρθουν να… βοηθήσουν; Τι απαιτήσεις θα έχουν;
Το ερώτημα είναι, πόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι το ποσό του προϋπολογισμού των Βρυξελλών; Η απάντηση ποικίλλει σημαντικά, ανάλογα με το ποιος το δίνει. Ορισμένες χώρες επιθυμούν μηδενική αύξηση, ενώ άλλες θέλουν διπλασιασμό του προϋπολογισμού της ΕΕ, δήλωσε ο Jan Stráský, ανώτερος οικονομολόγος στον ΟΟΣΑ., στο Politico.
Τα οικονομικά προβλήματα για την ΕΕ πληθαίνουν.
Αντί λοιπόν οι ευρωπαϊκές χώρες να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ειδικά με την Ρωσία, προκειμένου να επέλθει συνεννόηση στην περιοχή της Ευρασίας εξακολουθούν να κλιμακώνουν!
Δεν τους φθάνουν όσα μας φόρτωναν τόσα χρόνια, δεν τους επαρκούν όσα δεν μας απέδωσαν από τον προπερασμένο Αιώνα, ας θυμηθούμε Τράπεζα της Ανατολίας, Αποζημιώσεις, Κατοχικά Δάνεια, αποκλεισμούς από δραστηριότητες, εξαναγκασμούς σε Εργασία για λογαριασμό τους, Γκέσταρμπάϊτερ, Μεταναστευση σε Αυστραλία, ΗΠΑ και όπου αλλού, τώρα θέλουν να πληρώσουμε ξανά όλη την εις βάρος μας ευημερία τους. Παραγωγή της τροφής μας, της Άμυνάς μας, ης διαιώνισής μας και μερικών ακόμη και αφήστε να βρούν τι θα κάνουν χωρίς συμμετοχή μας. Μας χρωστάνε τα πάντα, δεν τους χρωστάμε τίποτε. Τα μνημόνια και τις Τραπεζικές αηδίες να τα πληρώσει όποιος τα υπέγραψε. Εμείς οφείλουμε στον εαυτό μας και στην Ιστορία μας και στα Παιδιά μας να εξασφαλίσουμε την ανεξάρτητη πορεία και Ιστορία μας. Αρκετά με κάθε είδους Κατακτητές.