Ποιος ηλεκτρίζει την αγορά; PHEV στα ύψη, BEV σε ελεύθερη πτώση – Τα νούμερα που καίνε

Κοινοποίηση:
autokinito-car-HYBRID-YVRIDIKO-thlt-lcx-ls6DAcuVgdQ-unsplash

Με εντυπωσιακή δυναμική μπήκε ο Οκτώβριος για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου, η οποία όχι μόνο ανέβηκε, αλλά… απογειώθηκε, επιβεβαιώνοντας πως οι Έλληνες οδηγοί αλλάζουν γρήγορα συνήθειες και στρέφονται σε λύσεις χαμηλότερης κατανάλωσης και «ηλεκτρικής» υποβοήθησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών έφτασαν τις 10.768 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση 11,4% σε σχέση με πέρυσι. Από την αρχή της χρονιάς έχουν πουληθεί 123.000 νέα αυτοκίνητα, έναντι αύξησης 4,5% συγκριτικά με το 2024.

Ανοδικά κινήθηκαν και τα φορτηγά (+10,8%), ενώ τα λεωφορεία εκτοξεύτηκαν με μια αύξηση-ρεκόρ 124%.

PHEV «στο Θεό», BEV «στον βυθό»

Εκεί όμως που καταγράφεται πραγματική ανατροπή είναι στα εξηλεκτρισμένα οχήματα. Το σύνολο των «ηλεκτρικών + υβριδικών» ανέβηκε 26,9% τον Οκτώβριο, με 2.116 ταξινομήσεις.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής; Τα plug-in υβριδικά (PHEV) με άνοδο 75,1%, φτάνοντας τα 1.313 οχήματα. Ο κόσμος φαίνεται να εμπιστεύεται την ενδιάμεση λύση, όπου υπάρχει ηλεκτρισμός χωρίς άγχος αυτονομίας.

Αντίθετα, τα αμιγώς ηλεκτρικά (BEV) έκαναν «κάθετη» βουτιά -12,5%, περιοριζόμενα στα 803 οχήματα. Οι τιμές, η αυτονομία, η φόρτιση και το «πάγωμα» των κινήτρων φαίνεται να κρατούν πίσω την κατηγορία.

Παρόλα αυτά, στο δεκάμηνο BEV και PHEV μαζί φτάνουν τις 16.213 ταξινομήσεις, εμφανίζοντας αύξηση 21,6%.

Τα SUV καταπίνουν την αγορά

Το ελληνικό κοινό συνεχίζει να ψάχνει… ύψος. Τα SUV κατέκτησαν το 73,6% των ταξινομήσεων του Οκτωβρίου, ανεβαίνοντας κατά 10,4 μονάδες σε σχέση με πέρυσι. Στη μάχη των κατηγοριών, τα B-SUV και τα C-SUV κερδίζουν συνεχώς έδαφος, ενώ τα παραδοσιακά μικρά και μικρομεσαία (κατηγορίες B, C και A) συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία.

Καύσιμα: Τα υβριδικά νέα «βασιλιάδες»

Η κατανομή της αγοράς δείχνει μια σαφή στροφή:

  • Υβριδικά (HEV): 52,4%

  • PHEV: 12,2%

  • Βενζίνη: 21,4%

  • Πετρέλαιο: 2,7%

  • BEV: 7,4%

Τα υβριδικά κυριαρχούν ξεκάθαρα, με τα θερμικά καύσιμα να συρρικνώνονται και τα BEV να δείχνουν σημάδια κόπωσης.

Η εικόνα στην Ευρώπη

Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αγορά επιβατικών τον Σεπτέμβριο ανέβηκε 10%, με 888.672 ταξινομήσεις. Η Ελλάδα όμως πέτυχε ξανά μια από τις καλύτερες επιδόσεις πανευρωπαϊκά: άνω του 27%, αφήνοντας πίσω της τον μέσο όρο της ηπείρου.

Η ελληνική αγορά, όπου το κοινό αναζητά πλέον οικονομία, ασφάλεια και τεχνολογία, φαίνεται πως μπαίνει σε νέα εποχή — με τους Έλληνες να επιλέγουν ψηλά αμαξώματα και υβριδική ηλεκτροκίνηση ως «μονόδρομο» για το επόμενο βήμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response