Η οικογένεια Ντε Γκρες, αναμένει την εκδίκαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής του καθηγητή Δικαίου, που ζητά την ακύρωση των αποφάσεων με τις οποίες αναγνωρίστηκε ελληνική ιθαγένεια.
Σήμερα ο Παύλος Ντε Γκρες κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα που έχει προκύψει και να δώσει τις δικές του απαντήσεις.
Ο ίδιος ρωτήθηκε για το θέμα της ιθαγένειας από δημοσιογράφο της εκπομπής «Το Πρωινό» του Ant1, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί εκτενώς σε αυτό. «Δεν είναι σωστό να τα λέμε τόσο συχνά και να σας απαντάω με «ναι» και «όχι» στις ερωτήσεις που μου κάνετε. Αν είναι κάτι σοβαρό, να τα πούμε και να μιλήσουμε» είπε αρχικά ο Παύλος Ντε Γκρες.
Και συνέχισε: «Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης. Δεν έχει να κάνει με εμάς. Βέβαια μας αφορά, αλλά δεν έχω να πω τίποτα. Αυτό είναι κάτι που θα αναλάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας και θα δούμε την απάντησή τους».