Πάνω από 1,4 εκατ. άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις ακτές της Χιλής υπό τον φόβο τσουνάμι μετά τα 8,8 Ρίχτερ

Κοινοποίηση:
xili

Οι αρχές της Χιλής ανακοίνωσαν πως πάνω από 1,4 εκατ. πολίτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από περιοχές κατά μήκος των ακτών της χώρας στον Ειρηνικό Ωκεανό, για να προστατευθούν από το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός των 8,8 Ρίχτερ ανοικτά της Καμτσάτκα στη Ρωσία.

«Σε εθνικό επίπεδο, εκτιμάμε ότι 1.400.000 άνθρωποι» απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από παράκτιες περιοχές, τόνισε στον Τύπο ο υπουργός Εσωτερικών Άλβαρο Ελισάλδε, αφού παρατηρήθηκαν τα πρώτα κύματα του τσουνάμι στο κράτος της νότιας Αμερικής, χωρίς να έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές ή θύματα ως αυτό το στάδιο.

Στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς υπενθύμισε σε όλους ότι το πρώτο κύμα δεν είναι συνήθως το ισχυρότερο: «Ας δράσουμε ήρεμα και ας ακολουθήσουμε τις επίσημες οδηγίες».

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η χώρα της Νότιας Αμερικής μείωσε το επίπεδο έκτακτης ανάγκης από συναγερμό σε προφύλαξη, τερματίζοντας την υποχρεωτική εκκένωση. Έχει επίσης επιβεβαιωθεί ότι το Χιλιανό Ανταρκτικό Έδαφος δεν κινδυνεύει από τσουνάμι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response