ΠΑΛΙ ΑΠΟΥΣΑ Η ΕΛΛΑΔΑ! Σχέδιο Χ.Χαφτάρ για μετεγκατάσταση 1,5 εκατ. Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη: Τι προβλέπει

Κοινοποίηση:
5ca998f62400002701c88fb7-2048x1270-1

Ο Χαλίφα Χάφταρ σχεδιάζει τη μετεγκατάσταση από τη Γάζα στη Λιβύη, 1,5 εκατ. Παλαιστινίων σε αντάλλαγμα για μεγαλύτερο έλεγχο των πετρελαϊκών πόρων της χώρας.

Αναφερόμενο σε ανώνυμη πηγή, το Nova ανέφερε ότι η πρόταση έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ και τη μεσολάβηση της Τουρκίας.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Τρίπολη έχει ήδη απορρίψει τις αναφορές ότι η Ουάσιγκτον προωθεί σχέδιο μετεγκατάστασης από τη Γάζα στη Λιβύη, χαρακτηρίζοντάς τις «ψευδείς φήμες».

Σύμφωνα με το Nova, το φερόμενο σχέδιο προβλέπει επίσης τη μετεγκατάσταση 800.000 κατοίκων της Γάζας στη Συρία, με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας, η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται για μελλοντικά έργα ακίνητης περιουσίας και πιθανά υπεράκτια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response