Πακιστάν: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο – 16 νεκροί, οκτώ εγκλωβισμένοι στα ερείπια

Κοινοποίηση:
pakistan-ktirio

Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να αναζητήσουν τουλάχιστον οκτώ ακόμη επιζώντες που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια

Σε τραγωδία έχει εξελιχθεί η κατάρρευση ενός πολυώροφου κτιρίου στο νότιο Πακιστάν, αφού ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 16, με τις επιχειρήσεις αναζήτησης επιζόντων να συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα. Οι διασώστες ανέσυραν 10 πτώματα από τα ερείπια κατά τη διάρκεια της χθεσινής νυχτερινής επιχείρησης, ανέφεραν αξιωματούχοι το Σάββατο.

Το κρατικό νοσοκομείο Civil Hospital ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τις 16 σορούς, προσθέτοντας ότι αρκετοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να αναζητήσουν τουλάχιστον οκτώ ακόμη επιζώντες που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Πακιστάν - Ερείπια

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι το κτίριο βρισκόταν σε ένα στενό δρομάκι, γεγονός που δυσχέραινε τις προσπάθειες να επιχειρήσουν επιπλέον βαριά μηχανήματα. Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν διασώστες να απομακρύνουν τα ερείπια, ενώ συγγενείς των ατόμων που παρέμεναν παγιδευμένοι έκλαιγαν και προσεύχονταν για την ασφάλεια των αγαπημένων τους.

Οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι συχνές στο Πακιστάν, όπου τα πρότυπα κατασκευής συχνά δεν εφαρμόζονται σωστά. Πολλά κτίρια κατασκευάζονται με υλικά κατώτερα των προδιαγραφών και οι κανονισμοί ασφαλείας συχνά αγνοούνται για να μειωθούν τα κόστη.

Τον Ιούνιο του 2020, μια πολυκατοικία κατέρρευσε στο Καράτσι, την πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας Σιντ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άτομα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response