Ουγγαρία χωρίς ρωσικό πετρέλαιο – Διακόπηκε η ροή του Ντρούζμπα μετά από ουκρανική επίθεση

Κοινοποίηση:
russian-oil-

Η ροή του ρωσικού πετρελαίου προς την Ουγγαρία έχει διακοπεί μετά την ουκρανική επίθεση κατά σταθμού μετασχηματισμού του πετρελαιαγωγού Ντρούζμπα, ανακοίνωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιζάρτο.

Η Ουγγαρία εισάγει το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου μέσω του αγωγού Ντρούζμπα, που μεταφέρει το ρωσικό πετρέλαιο μέσω της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας στην Ουγγαρία και την Σλοβακία. Ο Σιζάρτο αποκάλυψε ότι μίλησε με τον ρώσο υφυπουργό Ενέργειας, Πάβελ Σοροκίν, ο οποίος του είπε ότι δεν είναι σαφές πότε θα αποκατασταθεί η ροή του πετρελαίου.

Η Ουγγαρία έχει διατηρήσει στενές πολιτικές και επιχειρηματικές σχέσεις με την Ρωσία, καθώς και την ενεργειακή της εξάρτηση από την Μόσχα μετά τη ρωσική εισβολή του Φεβρουαρίου 2022.

Το 2024, ο Σιζάρτο είχε δηλώσει ότι ο αγωγός Ντρούζμπα θα παραμείνει ο κύριος δίαυλος εισαγωγής πετρελαίου για την χώρα του.

Πριν από τη σημερινή (18/8) διακοπή, η ροή είχε προσωρινά διακοπεί την περασμένη εβδομάδα. Η ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού στις 13 Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία ουκρανικά drones έπληξαν τον σταθμό διύλισης της Ουνιέτσα στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας, οδήγησε σε αυτή τη διακοπή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Το πόσο «Ουκρανική » σε όλα τα επίπεδα είναι αυτή η «επίθεσις», εναντίον Ούγγρων και κυρίου Όρμπαν, ας υποθέσει καθείς ότι τον βολεύει. Μοιάζει πάντως και με απόπειρα Σωφρονισμού Εταίρου από Εταίρους , εάν το δει κανείς από μία ορισμένη «οπτική». Τραγικά «Δημοκρατική».

Leave a Response