Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Καρίτσα Λακωνίας – Δεν απειλήθηκαν οικισμοί

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (29/7) στην περιοχή της Καρίτσας στη Λακωνία, φαίνεται να έχει οριοθετηθεί χωρίς να απειλήσει κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

 

Η πυροσβεστική υπηρεσία έθεσε αμέσως σε εφαρμογή σχέδιο κατάσβεσης, στέλνοντας στην περιοχή 32 πυροσβέστες με 11 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ενισχύθηκε η επιχείρηση με μία πεζοπόρο ομάδα της 9ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε και δύο αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού για την καταστολή της φωτιάς από αέρος. Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και υδροφόρες των τοπικών Αρχών (ΟΤΑ).

Προληπτικά, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είχαν θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση της φωτιάς και διασφάλισαν ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για τα κοντινά χωριά και οικισμούς. Ευτυχώς, οι καιρικές συνθήκες και η συντονισμένη προσπάθεια των πυροσβεστών απέτρεψαν την επικινδυνότητα για τον πληθυσμό της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή και χρειάστηκε η κινητοποίηση πολλών δυνάμεων για την κατάσβεσή της, με την κατάσταση να παραμένει υπό έλεγχο μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Εξετάζεται η ακριβής αιτία της πυρκαγιάς, ενώ οι τοπικές Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response