Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΛΙ ΑΦΑΝΤΟΣ! Ερντογάν και Τραμπ συναντήθηκαν στη Χάγη: «Στόχος η συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας»

Κοινοποίηση:
erdogan_trump

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Χάγη στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε στον Ντόναλντ Τραμπ «την ικανοποίησή του για την εκεχειρία που επετεύχθη μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν χάρη στις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ, ευχήθηκε να είναι μόνιμη και τόνισε τη σημασία του στενού διαλόγου για τον τερματισμό το συντομότερο της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα και την ειρηνική επίλυση του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας».

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «οι δύο χώρες έχουν ευρεία δυναμική σε διάφορους τομείς, ιδίως στον τομέα της ενέργειας και των επενδύσεων, και η η προώθηση της συνεργασίας κυρίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας θα διευκολύνει την επίτευξη του στόχου για συνολικό όγκο εμπορικών συναλλαγών 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ακόμη ότι «οι δύο ηγέτες, ως κορυφαίοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, επέστησαν την προσοχή στη σημασία των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της Συμμαχίας».

Στη συνάντηση ετέθησαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και περιφερειακά και παγκόσμια θέματα.

Η συνάντηση των δύο προέδρων άρχισε στις 23:30 ώρα Ελλάδας (22:30 ώρα Ολλανδίας), χθες 24 Ιουνίου, και διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ενώ πρόκειται για την πρώτη συνάντησή τους μετά την εκλογή Τραμπ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response