Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά ψηλά κτίρια στη Γάζα για δεύτερη μέρα. Σήμερα το απόγευμα κατεδαφίστηκε ένα τέτοιο πολυόροφο κτίριο, λίγη ώρα μετά την εντολή εκκένωσης προς τους ενοίκους.
Τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε σχολείο, σκηνές και σπίτια σε όλη τη Γάζα σήμερα. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα drone που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη έπληξε αεροδρόμιο στο νότιο Ισραήλ.
Το Ισραήλ έχει εντείνει την στρατιωτική του επίθεση στη Γάζα, εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές εναντίον πολυώροφων κτιρίων καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα προχωρούν βαθύτερα στην πόλη.
Οι νυχτερινές επιδρομές εναντίον του θύλακα σκότωσαν 17 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το Al Jazeera , επικαλούμενο ιατρικές πηγές, με αεροπορική επιδρομή που στόχευε το σχολείο Al-Farabi, το οποίο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο.
Καταστράφηκε σήραγγα της Χαμάς
Μια σήραγγα της Χαμάς μήκους εκατοντάδων μέτρων στη συνοικία Ζεϊτούν της πόλης της Γάζας ισοπεδώθηκε από τον στρατό του Ισραήλ, το απόγευμα της Κυριακής.
Οι Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) αναφέρουν ότι η σήραγγα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων της Ταξιαρχίας Nahal στην περιοχή. Η σήραγγα διέθετε ένα δωμάτιο που χρησιμοποιούνταν από τις δυνάμεις της Χαμάς στο Ζεϊτούν για τον συντονισμό των επιθέσεων, σύμφωνα με τον στρατό.
Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τη στρατιωτική του δράση, η ένοπλη πτέρυγα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, οι Ταξιαρχίες al-Quds, εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, με τον ισραηλινό στρατό να αναφέρει ότι ένας πύραυλος αναχαιτίστηκε, ενώ ένας άλλος προσγειώθηκε σε ανοιχτή περιοχή.
Το Ισραήλ έχει σκοτώσει 64.368 Παλαιστίνιους στον πόλεμό του στη Γάζα, ενώ άλλοι 162.367 έχουν τραυματιστεί.
Εν τω μεταξύ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν αρκετούς Παλαιστίνιους σε νυχτερινές επιδρομές σε περιοχές γύρω από τη Ραμάλα, την Τζενίν και τη Χεβρώνα.