Ενοικιαστήριο στην Ελληνική Αστυνομία βάζει η κυβέρνηση τη στιγμή που η εγκληματικότητα είναι εκτός ορίων και οι πολίτες νιώθουν τρόμο ακόμη και μέσα στα σπίτια τους. Η ΕΛ.ΑΣ. πλέον «ενοικιάζεται» επίσημα και με τον νόμο στους έχοντες τη δυνατότητα να πληρώσουν.
Η απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, ελήφθη το 2012 αλλά έχει περάσει στα «ψιλά»! Δεν γνωρίζουμε επίσης αν έχει εφαρμοσθεί, αν δηλαδή και στην Πάτρα κάποιοι έχουν «νοικιάσει» αστυνομικούς για προσωπικές τους υποθέσεις. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι υπάρχει και ο σχετικός τιμοκατάλογος. Οι τιμές ξεκινούν από 20 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση μίας μοροσικλέτας, 30 ευρώ για τη «μίσθωση» ενός απλού αστυνομικού μέχρι και 1.500 ευρώ αν θέλετε να νοικιάσετε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Και αν είστε και καλός πελάτης, η Ελληνική Αστυνομία σάς κάνει και έκπτωση…!
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο μπορεί να έχει τον προσωπικό του κρατικό αστυνομικό αντί του ποσού των 30 ευρώ την ώρα. Πληρώνοντας δε 20 ευρώ επιπλέον την ώρα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ μοτοσικλετιστή αστυνομικού ή αστυνομικού με εκπαιδευμένο σκύλο!
Από την αστυνομία διευκρινίζεται πάντως ότι οι υπηρεσίες «με καταβολή ανταλλάγματος» αφορούν «συνοδεία εκρηκτικών ή/και επικινδύνων υλών, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας, καλλιτεχνικών έργων και χρηματαποστολών, συνοδευτικές υπηρεσίες ασφάλειας σε πρόσωπα και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, διάθεση πόρων και εγκαταστάσεων σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές».
Επίσης αναφέρεται πως «το αντάλλαγμα που θα καταβληθεί, εφόσον εγκριθεί συγκεκριμένο αίτημα, περιέρχεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό ως δημόσιο έσοδο, με σκοπό την απόσβεση του κόστους χρήσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στην αναβάθμισή τους, προκειμένου να μην επηρεάζεται το κύριο έργο και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες».Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επιχειρηματολογούν ότι «εδώ και χρόνια οι συγκεκριμένες υπηρεσίες προσφέρονταν δωρεάν χωρίς την οποιεσδήποτε καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία των Αστυνομικών Αρχών», ενώ τονίζουν ότι «αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρονται σε αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και διαδικασία έγκρισης και καταβολή ανταλλάγματος».
Πάντως η Αστυνομία οφείλει να δώσει και τιμολόγιο για την παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών, το οποίο όμως είναι αθεώρητο και παρουσιάζεται στο ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύει ο «Κόσμος»!