Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (26/11) στο Burton Joyce, Νοτινχαμσάιρ της Αγγλίας, όταν ένας 14χρονος χτυπήθηκε από τρένο την ώρα που διέσχιζε σιδηροδρομική διάβαση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, στο σημείο δεν υπάρχουν προειδοποιητικά φώτα ή συναγερμοί και οι πεζοί πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιοι αν είναι ασφαλές να διασχίσουν τη διάβαση.
Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο 14χρονος Τζόσουα Τράβις, πρώην τερματοφύλακας της ακαδημίας της Νότιγχαμ Φόρεστ και της Aspire Football Coaching, πέρασε τη σιδηροδρομική διάβαση λάθος.
Σύμφωνα με την British Transport Police (BTP), ο θάνατός του δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος, ενώ η έρευνα από το Τμήμα Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων (RAIB) βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μόλις 24 ώρες πριν ο Τζόσουα βρει τραγικό θάνατο διασχίζοντας τις γραμμές, οι υπεύθυνοι των σιδηροδρόμων είχαν υποβάλει αίτηση για το κλείσιμό της ψ «για λόγους δημόσιας ασφάλειας, λόγω κακής χρήσης της διάβασης και αρκετών παρ’ ολίγον ατυχημάτων με τρένα», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας Network Rail.
Την Παρασκευή (27/11), η Network Rail επιβεβαίωσε ότι εγκρίθηκε το προσωρινό κλείσιμο της διάβασης στη γραμμή Nottingham-Lincoln και θα παραμείνει κλειστή για 21 ημέρες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του νεαρού.
Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν εκφράσει πολλές φορές τα παράπονά τους για τη συγκεκριμένη διάβαση για λόγους ασφαλείας. Μάλιστα, είχαν ζητήσει να κλείσει μόνιμα ή να αντικατασταθεί με γέφυρα.
Ο πεζόδρομος διασχίζει τη γραμμή Nottingham-Lincoln, από την οποία περνούν καθημερινά περίπου 70 τρένα υψηλής ταχύτητας.
Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής για τη συγκεκριμένη σιδηροδρομική διάβαση
Ένας 56χρονος κάτοικος της περιοχής Mike Walker δήλωσε: «Είναι φρικτό και, για να είμαι ειλικρινής, είναι έκπληξη που δεν έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά κανείς μέχρι τώρα, τουλάχιστον σε αυτό που φαίνεται να είναι ατύχημα (ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί μερικές αυτοκτονίες τα τελευταία χρόνια).
Ήταν μόνο θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο. Τα τρένα είναι τύπου Sprinter και τρέχουν με αρκετά μεγάλη ταχύτητα, επειδή η γραμμή είναι πολύ ευθεία, και αν δεν είσαι απόλυτα προσεκτικός ή ασχολείσαι με άλλα πράγματα, μπορούν να σε χτυπήσουν σε δευτερόλεπτα».
Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής είπε: «Η διάβαση έχει γίνει πολλές φορές θέμα στις ειδήσεις, ευτυχώς μόνο για αυτό που αποκαλούν «παρά λίγο ατυχήματα», αλλά νομίζω ότι κάτι τέτοιο ήταν αναπόφευκτο.
Ελπίζω ότι τώρα οι αρχές θα κάνουν κάτι για αυτό. Χρειάζεται αυτόματες πύλες κλειδώματος ή φώτα που αναβοσβήνουν, ή και τα δύο.
Η επόμενη διάβαση στο χωριό έχει κόκκινα και πράσινα φώτα και σειρήνα, αν και δεν έχει πύλες κλειδώματος. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα κόστιζε πολύ να εγκατασταθούν αυτά τα πράγματα και σε αυτή τη διάβαση».





