NEA ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Στις 17 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ!

Κοινοποίηση:
A519F3FB41BB32AFEDD6ACBA16968E8C (1)

Προβάδισμα 17 μονάδων απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, ενώ στην παράσταση νίκης η διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εκτοξεύεται» πάνω από τις 60 μονάδες..

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ στηρίζεται από το 32,5% των ψηφοφόρων – χάνοντας μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα – ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 15,5%, υποχωρώντας κατά μία μονάδα.

Στην τρίτη θέση ισοδυναμούν η Χρυσή Αυγή και το Κομμουνιστικό Κόμμα με 7,5%, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη ακολουθεί με 6,5%. Κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή.

Οι ψηφοφόροι δεν πείθονται για συναίνεση στα μέτρα και για αναθεώρηση

Το πλεονέκτημα της ΝΔ έρχεται υπό τη σκιά του μηνύματος του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, στάση που υποστηρίζει η πλειοψηφία των πολιτών.

Το 52% δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να καταψηφίσει τα μέτρα, ενώ στον αντίποδα περίπου τρεις στους δέκα πιστεύουν ότι θα πρέπει να επιδείξει συναίνεση και να υπερψηφίσει τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα.

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για την κυβέρνηση και στο μέτωπο της συνταγματικής αναθεώρησης, την οποία επανέφερε ο πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες, καθώς πάνω από δύο στους τρεις ψηφοφόρους γνωμοδοτούν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από πιο σημαντικά ζητήματα.

Με αυτή τη θέση συμφωνεί μάλιστα και η πλειοψηφία των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 53,5%.

Προβάδισμα ΝΔ και σε άλλα μέτωπα

Σε αυτό το κλίμα, στην παράσταση νίκης το προβάδισμα της ΝΔ «φουσκώνει» τις 60,5 μονάδες. Το 73% των πολιτών εκτιμά ότι η Πειραιώς θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ μόλις το 12,5% προβλέπει επικράτηση της Κουμουνδούρου.

Η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεκτείνεται και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, όπου ο κ. Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 18 μονάδες, 37% έναντι 19%. Τα πρωτεία βέβαια τα κερδίζει ο «κανένας», θέση που υποστηρίζουν 42 στους 100 πολίτες.

… αλλά η απογοήτευση είναι γενικότερη

Παρά το πλεονέκτημα της ΝΔ, η δημοσκόπηση φανερώνει εκ νέου τη συνολική απογοήτευση του εκλογικό σώματος με τον πολιτικό κόσμο.

Πάνω από 71 στους 100 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κάτι να προσφέρει πλέον στη χώρα, αλλά συνάμα το 61% εκτιμά ότι ούτε η ΝΔ μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά.

Το 86% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. μαλλον εχει πολλους βολεμενους η ελλαδα ακομα

  2. ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ 16%. ΤΡΙΤΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 14% ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΜΕ 19%. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10%. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ. ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ » ΜΑΙΜΟΥ» ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ.

  3. Αν δεν πιασει η ΧΑ διψηφιο…τοτε κατι φταιει.
    Και μη πειτε παλι για στημενες δημοσκοπησεις κλπ (σιγουρα γινονται, οπως και νοθεια με ακυρα κλπ)…γιατι αυτα λεγαμε πριν 2,5 χρονια και πηγαμε κατω απο 10%.

Comments are closed.