Μπανάνες: Αυτό είναι το μυστικό για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους το καλοκαίρι

Κοινοποίηση:
mpananes

Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στην Πορτογαλία, που φημίζεται για τη γλυκύτητα και τη θρεπτική τους αξία. Με εγγυημένη παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι μπανάνες είναι εύκολο να βρεθούν σε κάθε οπωροπωλείο ή σούπερ μάρκετ.

Με τις ζεστές θερμοκρασίες να πλησιάζουν, πολλοί Πορτογάλοι πιστεύουν ότι βάζοντας τις μπανάνες στο ψυγείο μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους. Ωστόσο, αυτή η κοινή συνήθεια μπορεί να καταλήξει να είναι επιβλαβής για το φρούτο.

Υποβαθμισμένη γεύση και υφή
Αν και η ψύξη μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση σκούρων κηλίδων στη φλούδα, η αλήθεια είναι ότι το κρύο επηρεάζει αρνητικά τη γεύση και τις θρεπτικές ιδιότητες της μπανάνας. Η υφή της επίσης αλλάζει, καθώς γίνεται πιο αλευρώδης.

Δώστε προσοχή στο μπολ με τα φρούτα
Επιπλέον, η αποθήκευση των μπανανών δίπλα σε άλλα φρούτα είναι μια άλλη πρακτική που επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης, σύμφωνα με την AS. Ο λόγος είναι η εκπομπή αιθυλενίου, ενός φυσικού αερίου που απελευθερώνεται από ορισμένα φρούτα, όπως τα μήλα ή οι ντομάτες.

Το αιθυλένιο επιταχύνει την ωρίμανση
Αυτό το αέριο δρα ως επιταχυντής της ωρίμανσης, πράγμα που σημαίνει ότι τοποθετώντας μπανάνες σε ένα μπολ με φρούτα δίπλα σε άλλα φρούτα, μειώνετε τη φρεσκάδα τους. Το αποτέλεσμα: ωριμάζουν πολύ γρήγορα και καταλήγουν να χαλάσουν πρόωρα.

Κατάλληλο για όσους προτιμούν λιγότερο ώριμες μπανάνες
Για όσους προτιμούν τις μπανάνες τους πιο πράσινες ή αρκετά ώριμες για να τις φάνε, αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός. Μια κακή επιλογή του χώρου αποθήκευσης μπορεί να σημαίνει χαμένα φρούτα και πεταμένα χρήματα.

Το καλύτερο μέρος για την αποθήκευσή τους
Η καλύτερη λύση είναι να τις αποθηκεύετε σε ξηρό μέρος, μακριά από άμεσο φως και σε σταθερή θερμοκρασία δωματίου. Αυτό το περιβάλλον επιτρέπει στην μπανάνα να ωριμάσει με φυσικό τρόπο, χωρίς να αλλοιώνεται πολύ γρήγορα.

Ένα απλό και αποτελεσματικό τέχνασμα
Ένα άλλο χρήσιμο τέχνασμα είναι να κρεμάσετε τις μπανάνες αντί να τις αφήνετε ξαπλωμένες σε μια επιφάνεια. Έτσι αποφεύγεται η σύνθλιψή τους και παρατείνεται η καλή τους κατάσταση.

Η αποφυγή των πλαστικών σακουλών είναι επίσης απαραίτητη. Η έλλειψη κυκλοφορίας του αέρα ευνοεί τη ζύμωση, η οποία συμβάλλει στην πρόωρη σήψη των φρούτων.

Πώς να ωριμάσετε τις άγουρες μπανάνες
Αν έχετε αγοράσει πολύ πράσινες μπανάνες και θέλετε να επιταχύνετε την ωρίμανσή τους, απλά βάλτε τις σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο. Το αιθυλένιο του μήλου θα βοηθήσει τις μπανάνες να ωριμάσουν πιο γρήγορα, με ελεγχόμενο τρόπο.

Αξιοποιώντας στο έπακρο τις ώριμες μπανάνες
Ωστόσο, αν έχετε αγοράσει υπερώριμες μπανάνες και δεν μπορείτε να τις φάτε εγκαίρως, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Μπορείτε να τις καταψύξετε ξεφλουδισμένες και να τις χρησιμοποιήσετε αργότερα σε smoothies, κέικ ή τηγανίτες.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ώριμες μπανάνες για να φτιάξετε ψωμί μπανάνας, μια εύκολη και χωρίς σκουπίδια συνταγή. Το φρούτο γλυκαίνει με φυσικό τρόπο και δίνει στο κέικ μια υγρή υφή.

Η συντήρηση απαιτεί προσοχή
Αν και οι μπανάνες φαίνονται να είναι ένα ανθεκτικό φρούτο, η συντήρησή τους απαιτεί κάποια βασική φροντίδα. Το να γνωρίζετε πού και πώς να την αποθηκεύσετε κάνει τη διαφορά στη διάρκεια ζωής της, σύμφωνα με την AS.

Εν ολίγοις, το μυστικό έγκειται στο σεβασμό των φυσικών αναγκών του φρούτου. Αν αποφύγετε το ψυγείο και την επαφή με άλλα φρούτα, οι μπανάνες σας θα διατηρηθούν περισσότερο και θα έχουν καλύτερη γεύση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response