Μεξικό: 28 νεαροί διασώθηκαν από ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην πολιτεία Σιναλόα

Κοινοποίηση:
mixcollage-31-oct-2025-01-22-am-4969

Μεξικανικές αρχές πραγματοποίησαν επιτυχή διάσωση 28 νεαρών, ηλικίας 14 έως 17 ετών, που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος ανοιχτά των ακτών της Σιναλόα, στο βορειοδυτικό Μεξικό. Το σκάφος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Πολεμικού Ναυτικού κοντά στην περιοχή Τοπολομπάμπο, στην πολιτεία Αχόμε, όπου το σκάφος είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα και βρισκόταν σε κίνδυνο.

Οι διασωθέντες προέρχονται από περιοχές\κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, και σύμφωνα με τις πληροφορίες της εισαγγελίας Σιναλόα, οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις. Επιπλέον, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί λεπτομέρειες σχετικά με την εθνικότητα των ανηλίκων ή τον λόγο για τον οποίο επέβαιναν στο σκάφος.Το Πολεμικό Ναυτικό και οι υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν αναλάβει τη φροντίδα των νεαρών, οι οποίοι θα παραμείνουν υπό την προστασία των αρχών μέχρι να διευκρινιστεί η νομική τους κατάσταση. Οι 28 νεαροί θεωρούνται πιθανότατα παράτυποι μετανάστες, καθώς τα σύνορα του Μεξικού με τη Γουατεμάλα αποτελούν έναν από τους πιο πολυσύχναστους διαύλους διέλευσης μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η διάσωση αυτών των ανήλικων μεταναστών έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης πίεσης για το Μεξικό, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις σχετικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την προστασία των πιο ευάλωτων, όπως οι ανήλικοι, οι οποίοι συχνά αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής στη βόρεια Αμερική. Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του περιστατικού και προσπαθούν να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για την παράνομη μεταφορά των παιδιών σε επικίνδυνες συνθήκες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response