Ο Αουρέλιο Μπουτά φαίνεται πως βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Παναθηναϊκού για τη θέση του δεξιού μπακ, μετά την επικείμενη πώληση του Γιώργου Βαγιαννίδη στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει λάβει άδεια από τον γερμανικό σύλλογο για να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του και δεν συμμετέχει στην προετοιμασία της ομάδας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Φρανκφούρτη, ο Μπουτά είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο μετακίνησης και πλέον απομένει να φανεί αν το «τριφύλλι» θα καταφέρει να φτάσει σε συμφωνία τόσο με τον ίδιο όσο και με την Άιντραχτ, ώστε να τον φέρει στην Αθήνα.
Δημοσίευμα του «fr.de», εξάλλου, αναφέρει: «Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης αναζητά ομάδα για την παραχώρηση του Αουρέλιο Μπουτά, και ο ελληνικός σύλλογος Παναθηναϊκός δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο ενδιαφέρον.
Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ Αουρέλιο Μπουτά ενδέχεται να αποχωρήσει από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης αυτό το καλοκαίρι και να μετακινηθεί στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ελλάδα, ο ιστορικός σύλλογος της Αθήνας δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον 28χρονο ποδοσφαιριστή.
Οι φήμες περί πιθανής μεταγραφής ξεκίνησαν αφού έγινε γνωστό πως ο Παναθηναϊκός αναμένεται να παραχωρήσει τον νυν δεξιό μπακ του, Βαγιαννίδη, αντί 14 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό δημιουργεί ένα κενό στη δεξιά πλευρά της άμυνας, το οποίο θα μπορούσε να καλυφθεί από τον Μπουτά. Ο Πορτογάλος έχει ήδη λάβει άδεια για διαπραγματεύσεις μεταγραφής και δεν ακολούθησε την αποστολή της Άιντραχτ στο προπονητικό κέντρο».