Μαδούρο: «Θα κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εάν οι ΗΠΑ επιτεθούν στη Βενεζουέλα»

Κοινοποίηση:
maduro-14

Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ, μία από τις στενότερες συμμάχους του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, προειδοποιεί για «καταστροφικές» συνέπειες εάν οι ΗΠΑ επιτεθουν στη χώρα. Ο Νικολάς Μαδούρο είναι έτοιμος να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση αμερικανικής στρατιωτικής επίθεσης στη Βενεζουέλα, δήλωσε.

Η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ έχει ανεβάσει την ένταση στο Καράκας τις τελευταίες εβδομάδες, με μια σημαντική ναυτική ανάπτυξη στην Καραϊβική Θάλασσα και μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων σε σκάφη της Βενεζουέλας
Η Ουάσινγκτον ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις της αποτελούν μέρος μιας επίθεσης εναντίον των λατινοαμερικανικών καρτέλ ναρκωτικών που κάνουν λαθρεμπόριο κοκαΐνης και φαιντανύλης στις ΗΠΑ. Αλλά πολλοί υποψιάζονται ότι θα μπορούσαν να είναι το προοίμιο μιας ευρύτερης στρατιωτικής

Μιλώντας τη Δευτέρα, η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκεζ, η οποία είναι μία από τις στενότερες συμμάχους του Μαδούρο, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις τους αφορούσαν την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών «μεγάλο ψέμα». Ισχυρίστηκε ότι η εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ αφορούσε στην πραγματικότητα την κατάσχεση των φυσικών πόρων της χώρας με τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στη γη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response