LIVE ΕΙΚΟΝΑ από το EUROGROUP: ΘΡΙΛΕΡ! ΜΕΤΑ τη ΧΟΛΗ του ΣΟΙΜΠΛΕ, το ΚΡΑΞΙΜΟ και τις ΑΠΕΙΛΕΣ…Πληρώσαμε νωρίτερα τη δόση για ένα…επίσημο ανακοινωθέν…Συμπαράστασης!

Κοινοποίηση:
soible

Θέλει…Συμπαράσταση, αλλά είναι…για Λύπηση! Πληρώνει μια μέρα νωρίτερα το ΔΝΤ η Ελλάδα για ένα…επίσημο κοινό ανακοινωθέν συμπαράστασης, μετά από «Ξύλο», απειλές και άθλιες ειρωνείες… του Σόιμπλε! Σαράντα λεπτά τα λέγανε με…φιλικές χειρονομίες και σε καλό κλίμα…Ντάισελμπλουμ και Βαρουφάκης.Επίσημο ανακοινωθέν συμπαράστασης περιμένει η Ελλάδα

soible

 

Δείτε ζωντανά τη «μητέρα των μαχών» για την ρευστότητα στο καθοριστικό Eurogroup για την Ελλάδα…


Δείτε τις έως τώρα εξελίξεις:

ΠΑΡΑΤΑΣΗ στο ΘΡΙΛΕΡ: Μετά το “ΞΥΛΟ”…στην απομόνωση και την…αδιαφορία η Ελλάδα -Ντάισελμπλουμ: “Δεν ανησυχώ αν κάνουν δημοψήφισμα οι Έλληνες”

ntaiselmploum

Η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας είναι… το τέλος Ιουνίου οπότε τελειώνει η παράταση, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ενώ υπογράμμισε πως η οποιαδήποτε απόφαση για δημοψήφισμα ανήκει στους Έλληνες πολιτικούς. «Η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων δεν με ανησυχεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, πρόσθεσε πως περιμένει να ακούσει τι έχουν να πουν οι εκπρόσωποι των θεσμών σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί, αλλά και το τι θα πρέπει «να αναμένουμε για τις επόμενες εβδομάδες». Όπως ανέφερε, στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπάρχει κάποιο τελικό αποτέλεσμα το οποίο μπορούν να συζητήσουν οι Υπ.Οικ της Ευρωζώνης και ο στόχος θα είναι να αποτιμήσουν τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων.

Σημείωσε πάντως, πως φαίνεται οι διαπραγματεύσεις να είναι σε πιο θετική κατεύθυνση από την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει η πολιτική βούληση, έτσι ώστε να μπει η Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Ερωτηθείς εάν το σημερινό Eurogroup μπορεί να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος ρευστότητας της Ελληνικής οικονομίας, απάντησε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι απολύτως ανεξάρτητη και το Eurogroup σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να στείλει σήμα στην ΕΚΤ για το τι θα κάνει.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, πρόσθεσε επίσης πως η Ελλάδα κάνει χρήση αυτή τη στιγμή της ευελιξίας που της έχει προσφερθεί σχετικά με το πρόγραμμα, κάνοντας νέες προτάσεις μεταρρυθμίσεων, οι οποίες όμως πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμες.

Τέλος, ο επικεφαλής του Eurogroup επεσήμανε πως σε πολιτικούς όρους η προθεσμία για την Ελλάδα είναι το τέλος Ιουνίου, ωστόσο υπάρχει ήδη σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος και στις εκταμιεύσεις.

 

Διεθνή ΜΜΕ: Η Ελλάδα πλήρωσε μια μέρα νωρίτερα το ΔΝΤ για να εξασφαλίσει θετική δήλωση από το Eurogroup

11 May 2015 18:19

 

Reuters επικαλούμενο πηγές του Eurogroup: Ανακούφιση για την πληρωμή των 750 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ

11 May 2015 18:18

 

Άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι το ανακοινωθέν θα αναφέρει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα στις διαπραγματεύσεις και να αποφευχθεί μια ελληνική χρεοκοπία

11 May 2015 18:16

 

Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο: Το Eurogroup θα εκδώσει σύντομο ανακοινωθέν και θα αναφέρεται στην πρόοδο που έχει σημειωθεί και θα καλωσορίζει την πρόθεση των Ελλήνων να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις

11 May 2015 18:05

Δείτε ΕΔΩ κι άλλα στιγμιότυπα από το Eurogroup και τα όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες

11 May 2015 18:00

Η Ελλάδα πλήρωσε η δόση των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ! Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

11 May 2015 17:53

Μάικλ Νούναν (Υπουργός Οικονομικών Ιρλανδίας): Πιθανή μια θετική δήλωση προόδου για την Ελλάδα από το Eurogroup

11 May 2015 17:52

Κατά τ´ άλλα, στο Eurogroup είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα (είμαστε)!

11 May 2015 17:46

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σταυρώνει τα δάχτυλά του για συμφωνία (κι ας λέει πως δεν την περιμένει….)

11 May 2015 17:45

Guardian: Η Ελλάδα πλήρωσε τη δόση των 750 εκατ. στο ΔΝΤ

11 May 2015 16:51

Γιάνης Βαρουφάκης στο Εuronews: «Η σταθερή μας απάντηση είναι ότι πάντα τηρούμε τις υποχρεώσεις μας στους πιστωτές και προφανώς θα κάνουμε το ίδιο και αύριο»

11 May 2015 16:25

Το στίγμα των προθέσεων Ντράγκι για την ρευστότητα από τον  Jeroen Dijsselbloem: Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και δεν άγεται και φέρεται από τις αποφάσεις του Eurogroup

11 May 2015 16:22

«Ο χρόνος είναι περιορισμένος και πρέπει να βιαστούμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις.

11 May 2015 16:20

Ο επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι δεν περιμένει σήμερα συμφωνία. Οι υπουργοί, πρόσθεσε θα αποτιμήσουν την κατάσταση.

11 May 2015 15:40

Στιγμιότυπα από τις αφίξεις στο Eurogroup

11 May 2015 15:33

Τη «σαφή πρόοδο» που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς, υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, φτάνοντας σήμερα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες. Ο Γάλλος επίτροπος, τέλος, είπε ότι η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να στείλει ένα θετικό σήμα. Όπως ανέφερε, έχει γίνει αρκετή δουλειά, η οποία «ανοίγει τον δρόμο που απομένει να διανύσουμε». «Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας», προσέθεσε ο Π. Μοσκοβισί. «Αυτό είναι κάτι που θα πουν σήμερα όλοι οι υπουργοί Οικονομικών στον κ. Βαρουφάκη, αν και ο κ. Βαρουφάκης το γνωρίζει », κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος.

11 May 2015 15:19

«Υπάρχει πρόοδος, η Ελλάδα έχει μια καινούργια συνεργασία με τους θεσμούς που κινείται στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γέργκ Σέλινγκ.

Ο ίδιος ανέφερε πως στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup είναι το ίδιο πρόσωπο που ξεκίνησε τις διαδικασίες και όλες αυτές τις διαβουλεύσεις και τις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, σημείωσε πως όταν αλλάζει η διαπραγματευτική ομάδα δυσκολεύει η διαδικασία γιατί είναι αναγκαίο να ξεκινήσουν από το μηδέν.

11 May 2015 15:16

Βαρουφάκης: Θα πληρώσουμε κανονικά αύριο τη δόση

11 May 2015 15:13

Ανακεφαλαιώνοντας λίγο πριν την συνάντηση Βαρουφάκη – Σόιμπλε:

– Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών
– Να κάνουν δημοψήφισμα οι Έλληνες αν αυτό επιθυμούν, είπε ο Σόιμπλε
– Όταν τον ρώτησαν αν έχει αλλάξει κάτι είπε ότι «Ναι! Ο καιρός στην Ελλάδα είναι πιο ζεστός»
– Στις 15.15 έχει προγραμματισθεί η συνάντηση των δυο ανδρών
– Στις 16.00 ξεκινάει το κρίσιμο Eurogroup

1

ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΙΡΩΝΙΑΣ & ΚΟΜΠΛΕΞ από τον Σόιμπλε! Τον ρώτησαν: “Τι έχει αλλάξει;” – Απάντησε: “Ο καιρός είναι πιο…ζεστός”!

Σουλτς: “Αν θέλετε λεφτά κάντε μας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια συγκεκριμένη πρόταση!

soults

Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς,…προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, πριν από λίγα λεπτά,ς τόνισε μεταξύ άλλων ότι “οι Έλληνες πρέπει επιτέλους να είναι σαφείς και συγκεκριμένοι εάν θέλουν οικονομική βοήθεια”.

“Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Εδώ και εβδομάδες περιμένουμε μια συγκεκριμένη πρόταση” τόνισε επίσης.

 

ΘΡΙΛΕΡ διαπραγματεύσεων στο Eurogroup: απειλές και τελέσιγραφα πηγαινοέρχονται σαν μπαλάκι του πινγκ πονγκ

Θα μας βγάλουν τη πίστη μέχρι να καταλήξουν.

 

Ξεκίνησε στις Βρυξέλλες ένα νέο μπρα ντε φερ μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων-δανειστών. Καμία πλευρά δεν αναμένει σήμερα συμφωνία, ενώ εκτοξεύονται απειλές από όλους τις εμπλεκόμενους.

Στην Αθήνα, υψώθηκαν σήμερα πολλές φορές που απείλησαν ότι η Ελλάδα δεν αναμένεται να πληρώσει αύριο το ΔΝΤ (700 εκατομμύρια) αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup και δεν ξεκλειδώσει η ρευστότητα.

«Συμφωνήσαμε στις 20 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα να δουλέψει με τους τρεις Θεσμούς πάνω στη λίστα των μεταρρυθμίσεων. Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε. Η απόφαση έγκειται όπως πάντα στην ελληνική πλευρά, εγώ δεν πρόκειται να κάνω εικασίες σχετικά με το Grexit», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.

Ο κ.Βαρουφάκης προσερχόμενος στο Eurogroup υποστήριξε πως εντός των επόμενων ημερών αναμένει συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι έχει βρεθεί «κοινό έδαφος» μεταξύ Ελλάδας και θεσμών και εκτίμησε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων ημερών. Ερωτηθείς τί αναμένει από την ΕΚΤ, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε ότι η ΕΚΤ πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

Ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφκανγκ Σόιμπλε, περί τις 3.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), δηλαδή πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

 

Ντάισελμπλουμ: έχουμε κάνει πρόοδο, αλλά είμαστε μακριά από τη συμφωνία. Έχουμε ακόμα χρόνο μπροστά μας…

Τίποτα δεν θα γίνει σήμερα όπως όλα δείχνουν…

Καμία συμφωνία δεν αναμένεται να επικυρωθεί κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις Βρυξέλλες. Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έσπευσε τη Δευτέρα να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Έχουμε κάνει πρόοδο, αλλά δεν είμαστε κοντά σε μια συμφωνία. Θα χρειαστούμε χρόνο, αλλά δεν ξέρω πόσο». Όπως αναφέρει το Open Europe, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αισιόδοξος ότι θα εξευρευθεί σύντομα μια λύση, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε τη Δευτέρα ότι «η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει μια συμφωνία που δεν θα προσφέρει την προοπτική μιας εξόδου από την κρίση. Μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει τα βασικά θέματα του χρέους, της ανεργίας και της ύφεσης»

Eurogroup προ των πυλών- Δηλώσεις Βαρουφάκη λίγο πριν τη κρίσιμη συνάντηση: Συμφωνία εντός των επόμενων ημερών

Το Eurogroup είναι προ των πυλών και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα εκεί.

 

Εντός των επόμενων ημερών αναμένει συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σύμφωνα με δήλωση που έκανε προσερχόμενος στο Eurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι έχει βρεθεί «κοινό έδαφος» μεταξύ Ελλάδας και θεσμών και εκτίμησε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων ημερών. Ερωτηθείς τί αναμένει από την ΕΚΤ, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε ότι η ΕΚΤ πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

Εξάλλου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Γ. Βαρουφάκης αναμένεται να συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφκανγκ Σόιμπλε, περί τις 3.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), δηλαδή πριν την έναρξη της συνεδίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΝΔΡΟΣ,ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ,ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ,ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΑΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΕΝΑΣ ΣΑΚΑΤΗΣ (ΣΟΪΜΠΛΕ) ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ (ΝΤΑΪΣΕΜΠΛΟΥΜ).ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ».ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

  2. ΕΣΥ ΡΕ ΚΑΡΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ

    1. φίλε, μην ασχολείσαι με τον Καρότο, ο τύπος είναι γρόθος, πιθανότατα αλβανός ή ανθέλληνας με καλή δουλίτσα κατά γερμανία μεριά.
      μην ασχολείσαι, άστον να λέει την πίπα του, μία την ημέρα κάνει καλό λένε.

  3. Δώσε πόνο στα ΛΑΜΟΓΙΑ Σοιμπλε – να πάτε να χρεωκοπήσετε μαλάκες-Ελληνάρες – ΧαΧαΧα

Comments are closed.