Η Ελληνική Λύση, με δήλωση του προέδρου της, Κυριάκου Βελόπουλου, εξαπέλυσε έντονη κριτική προς την κυβέρνηση και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.
Στη δήλωσή του, ο κ. Βελόπουλος αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού σχετικά με την οικονομία, τις οποίες χαρακτηρίζει παραπλανητικές και ανεπαρκείς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει ως λύση για την οικονομία τις θεωρίες των αρχαίων αλχημιστών, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι μπορούσαν να μετατρέψουν τον άνθρακα σε χρυσό.
Η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι με αριθμούς και θεωρίες δεν λύνεται το οικονομικό πρόβλημα και κατηγορεί την κυβέρνηση για απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού, παρουσιάζοντας τα «ψίχουλα» ως «χρυσό».
Ο κ. Βελόπουλος καταλήγει χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «βαρώνο Μινχάουζεν», λέγοντας ότι έχει βρει στον υπουργό Πιερρακάκη έναν «αλχημιστή» που προσπαθεί να μετατρέψει την οικονομική πραγματικότητα σε κάτι που δεν είναι.
Η Ελληνική Λύση ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει τις παραπλανητικές δηλώσεις και να παρουσιάσει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις για τα οικονομικά της χώρας, αναδεικνύοντας τις εντάσεις και τις διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με την οικονομική πολιτική.
Ο βαρόνος Μινχάουζεν πρωθυπουργός της χώρας βρήκε τον αλχημιστή Πιερρακάκη.
Η κυβέρνηση, με τις δηλώσεις Πιερρακάκη, βρήκε το λύση για την οικονομία στους αρχαίους αλχημιστές, που ισχυρίζονταν ότι μπορούσαν από τον άνθρακα να κάνουν χρυσό. Με αριθμούς και θεωρία, δηλ. με… pic.twitter.com/HVF2mUJ2y4— Κυριάκος Βελόπουλος (@velopky) September 8, 2025