Κοζάνη: Αναζωπύρωση πυρκαγιάς στην Ασβεστόπετρα – Κλείνει και ξανανοίγει η Εθνική οδός

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki_fotia

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες συνεχίζουν την ολονύχτια μάχη με τις πυρκαγιές που έχουν πλήξει πολλές περιοχές της χώρας, με την κατάσταση να παραμένει κρίσιμη. Στη βόρεια Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Κοζάνη, σημειώθηκε αναζωπύρωση στη δασική περιοχή του χωριού Ασβεστόπετρα, όπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.

 

Σήμερα το απόγευμα, στις 16:45, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 προς τους κατοίκους κοντά στη Μανδριά Μαυροπηγής, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς το μεσημέρι, περίπου στις 13:35, σε χορτολιβαδική έκταση μεταξύ των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής.

Η φωτιά, που γρήγορα επεκτάθηκε σε δασική περιοχή, κινητοποίησε 46 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που διατέθηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Νικόλαος Συλλίρης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Περιφέρεια συνέδραμε με 10 μηχανήματα έργου, όπως σκαπτικά, γκρέιντερ και ερπυστριοφόρα οχήματα, καθώς και 4 υδροφόρες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, λίγο πριν τις 18:00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, το οποίο είχε κλείσει νωρίτερα λόγω της φωτιάς.

Οι αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς, ενώ καλούν τους κατοίκους των πληττόμενων περιοχών να παραμένουν σε επιφυλακή και να εφαρμόζουν τις οδηγίες ασφαλείας. Οι καιρικές συνθήκες και η υψηλή θερμοκρασία δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης, καθιστώντας απαραίτητη την εγρήγορση και τη συνεργασία όλων.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο/Η Για να φύγει η κατάρα πρέπει να καεί το καταραμένο 41 τακατό των "Ελλήνων". λέει:

    Το γκαβό του ΟΠΕΚΕΠΕ πήρε 38,5 τακατό στην Κοζάνη, παρά το κλείσιμο των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.
    Τώρα αγοράζουμε ρεύμα και από την Τουρκία . Της οικογενείας κι αυτό το θαύμα. Fuck.

Leave a Response