Ερευνητές στην Κίνα κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν νέο τύπο βρώσιμου μύκητα, ικανό να χρησιμοποιηθεί ως πλήρης αντικαταστάτης κρέατος.
Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε ως βάση τον Fusarium venenatum.
Οι επιστήμονες «απενεργοποίησαν» δύο γονίδιά του, τροποποιώντας τον τρόπο που αναπτύσσεται και μεταβολίζεται.
Το αποτέλεσμα;
Ένας μύκητας:
εύπεπτος,
πιο θρεπτικός από τις συνηθισμένες πηγές πρωτεΐνης,
με γεύση και υφή που θυμίζουν εντυπωσιακά το κρέας.






