Καβάλα – Βυθίστηκε σκάφος – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Κοινοποίηση:
limeniko

Αγκυροβολημένο σκάφος αναψυχής σημαίας Βουλγαρίας, χωρίς επιβαίνοντες, προσάραξε το μεσημέρι της Δευτέρας σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Αμμόλοφων Ελευθερών Παγγαίου Καβάλας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 48χρονος ιδιοκτήτης του σκάφους για παράβαση του άρθρου 277 παρ. 2 Π.Κ. «Πρόκληση ναυαγίου».

Το σκάφος πρόκειται να ανελκυθεί σε εγκαταστάσεις σκαφών της Νέας Περάμου και στη συνέχεια στο Πόρτο Λάγος προκειμένου να επισκευαστεί.

Παράλληλα, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της ζημιάς. Από το περιστατικό διαπιστώθηκε ένα μικρό ρήγμα στην αριστερή παρειά του σκάφους, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή της Καβάλας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response