Καιρός: Έναρξη ολιγοήμερου καύσωνα -Ποιες περιοχές θα »χτυπήσει»

Κοινοποίηση:
kairos

Σε άνοδο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση της έντονης ζέστης την Παρασκευή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές με θερμοκρασίες ακόμα και 40 με 41 βαθμούς σε κατά τεκμήριο ζεστές περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς, «ξεκινά τριήμερο ζέστης από την Τετάρτη με κορύφωση την Παρασκευή».

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών, προειδοποιεί ο Τσατραφύλλιας

«Για διαβολό-εβδομάδα με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών», προειδοποιεί ο Γιώργος Τσατραφύλλιας. Ο μετεωρολόγος του Alpha αναφέρει πως οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ακόμα πιο δυσμενείς τις επόμενες ημέρες αφού μετά το κύμα καύσωνα ( Τετάρτη-Παρασκευή ), θα ακολουθήσουν θυελλώδεις βοριάδες (Σάββατο -Κυριακή)».

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο Τσατραφύλλιας αναφερόταν και στις 7 περιοχές της χώρας που θα επηρεαστούν περισσότερο από τις υπόλοιπες από τον καύσωνα και θα δουν τον υδράργυρο να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

Θεσσαλία
Κιλκίς
Σέρρες

Πελοπόννησος
Βοιωτία
Αιτωλοακαρνανία
Αττική

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response