Ισραηλινό ΥΠΕΞ: «Θρασύτατα ψεύδη» οι κατηγορίες για κακομεταχείριση φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών

Κοινοποίηση:
Greta

Απορρίπτει το Ισραήλ τους ισχυρισμούς για κακομεταχείριση της Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλων φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κράτησής τους. Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις σχετικές αναφορές ως «θρασύτατα ψεύδη» και υποστήριξε πως οι ίδιοι οι κρατούμενοι δεν κατήγγειλαν καμία κακοποίηση στις ισραηλινές αρχές.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι οι συλληφθέντες – ανάμεσά τους και η Τούνμπεργκ – αρνήθηκαν την επίσπευση της απέλασής τους, επιλέγοντας να παραμείνουν υπό κράτηση.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ υιοθέτησε ιδιαίτερα σκληρή γραμμή, δηλώνοντας ότι είναι «υπερήφανος» για τη στάση του Ισραήλ απέναντι στους συμμετέχοντες του «στολίσκου». Κατηγόρησε τους ακτιβιστές ότι δεν μετέφεραν ουσιαστική βοήθεια, ενώ τους χαρακτήρισε «υποστηρικτές της τρομοκρατίας» που «ήρθαν για να διασκεδάσουν σε βάρος μας».

Ο Μπεν-Γκβιρ υποστήριξε ότι οι συνθήκες κράτησης ήταν σκόπιμα αυστηρές ώστε οι ακτιβιστές να «σκεφτούν δύο φορές πριν πλησιάσουν ξανά το Ισραήλ».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της έντασης γύρω από τον στολίσκο προς τη Γάζα, ο οποίος αναχαιτίστηκε από τις ισραηλινές αρχές, οδηγώντας στη σύλληψη δεκάδων ακτιβιστών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response