Ισραήλ: Κατηγορεί τη Χαμάς για «ψυχολογικό πόλεμο» και αδιέξοδο στις συνομιλίες

Κοινοποίηση:
6d99c1f2-israel-hamas

Ισραηλινός πολιτικός αξιωματούχος κατηγόρησε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ότι «σαμποτάρει» τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Ντόχα για την επίτευξη εκεχειρίας και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως δήλωσε, η Χαμάς απέρριψε την πρόταση του Κατάρ, προκάλεσε προσκόμματα, αρνείται κάθε συμβιβασμό και συνοδεύει τις συνομιλίες με ψυχολογικό πόλεμο που, σύμφωνα με τον ίδιο, στοχεύει στην υπονόμευση των συνομιλιών.

Η ισραηλινή στάση και οι κατηγορίες για αδιαλλαξία
Ο ίδιος αξιωματούχος επέρριψε στην οργάνωση την ευθύνη για το αδιέξοδο, λέγοντας ότι «παραμένει πεισματική και εμμένει σε θέσεις που δεν επιτρέπουν στους μεσολαβητές να προωθήσουν μια συμφωνία».

Αντίθετα, σημείωσε ότι το Ισραήλ έχει δείξει ευελιξία και προθυμία να συμβιβαστεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, στέλνοντας μήνυμα στους διεθνείς μεσολαβητές ότι το εμπόδιο δεν είναι η δική του στάση.

Αντεπίθεση από τη Χαμάς
Η Χαμάς από την πλευρά της έχει κατηγορήσει το Ισραήλ ότι οι υπερβολικές απαιτήσεις του αποτελούν το βασικό εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας. Το παλαιστινιακό κίνημα επιμένει ότι η στάση του Ισραήλ καθιστά ανέφικτη κάθε προσέγγιση, μετατοπίζοντας την ευθύνη για το αδιέξοδο στην άλλη πλευρά.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με τις συνομιλίες να σέρνονται χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο πεδίο συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι ανθρώπινες απώλειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response