Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν Ρόδο και Καστελόριζο – Προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο

Κοινοποίηση:

Συστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη (29/1) το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η ένταση των νότιων – νοτιοανατολικών ανέμων στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου αναμένεται να φτάσει τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ το φαινόμενο εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις βραδινές ώρες της ίδια μέρας.

Παρόμοια φαινόμενα με ίδιας έντασης και κατεύθυνσης ανέμους προβλέπονται και για την περιοχή του Καστελόριζου, με τα φαινόμενα να προβλέπεται ότι θα διαρκέσουν μέχρι και τις 22:00.

Το Λιμεναρχείο καλεί τους πλοιάρχους, τους κυβερνήτες και τους ιδιοκτήτες των σκαφών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Παράλληλα, συστήνεται η συνεχής ενημέρωση από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response