Λόγω των ισχυρών ανέμων που πλήττουν και την Αλεξανδρούπολη ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν ογκώδη αντικείμενα ενώ αναποδογύρισαν ψυγεία και τραπέζια καταστημάτων.
Συγκεκριμένα, στις 20:10 το βράδυ του Σαββάτου (10/1) ισχυρή καταιγίδα με ριπές ανέμου που έφταναν περίπου τα 140 χιλιόμετρα την ώρα «χτύπησε» την Αλεξανδρούπολη για 15 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το φαινόμενο προκάλεσε ζημιές και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης αλλά οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά.
Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης βρίσκονται σε κινητοποίηση για την αποκατάσταση των προβλημάτων και τον έλεγχο της ασφάλειας σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους.
Όπως αναφέρει ο Δήμος, «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως και 25 κόμβους μέχρι τις πρωινές ώρες».






