Ιράν: Νέες επιθέσεις με πυραύλους και drones στα ΗΑΕ – Αναχαιτίστηκε πυραυλική επίθεση στο Κατάρ

Κοινοποίηση:
iran_attack.png

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναφέρουν νέες επιθέσεις στην επικράτειά τους από το Ιράν. Η Τεχεράνη συνεχίζει τα αντίποινα, ενώ το Υπουργείο Άμυνας του Κατάρ αναφέρει την αναχαίτηση ιρανικής πυραυλικής επίθεσης «που στόχευε το κράτος του Κατάρ».
«Τα συστήματα αεράμυνας των ΗΑΕ αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή απειλές από εισερχόμενους πυραύλους και drones από το Ιράν», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας των Εμιράτων σε μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει ότι οι ήχοι που ακούστηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας είναι αποτέλεσμα των συστημάτων αεράμυνας που αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους και μαχητικών αεροσκαφών που αναχαιτίζουν drones και άλλα εναέρια μέσα» προσθέτει στο μήνυμα.

Εκρήξεις και στο Μπαχρέιν

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν επίσης στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, Μανάμα, σύμφωνα με δύο δημοσιογράφους του AFP. Ένας από αυτούς δήλωσε ότι άκουσε τουλάχιστον πέντε εκρήξεις στην πόλη.

«Αυξημένο» επίπεδο απειλής ασφαλείας στο Κατάρ

Το υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ απέστειλε νέα ειδοποίηση στα κινητά τηλέφωνα, αναφέροντας ότι το επίπεδο απειλής για την ασφάλεια έχει «αυξηθεί» και καλώντας τους κατοίκους να «παραμείνουν στα σπίτια τους».

Το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ λέει ότι οι ένοπλες δυνάμεις αναχαίτισαν πυραυλική επίθεση «που στόχευε το κράτος του Κατάρ»

Σε σύντομη ανακοίνωση, το υπουργείο ανέφερε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις αναχαίτισαν πυραυλική επίθεση που στόχευε το κράτος του Κατάρ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response