Ηράκλειο: Φωτιά σε δημοτικό σχολείο στο Δήμο Χερσονήσου

Κοινοποίηση:
kriti

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ηράκλειο, για την κατάσβεση φωτιάς σε δημοτικό σχολείο στην Άνω Χερσόνησο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ εκεί βρίσκεται και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια πρόκληση της φωτιάς.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή έκρηξη γκαζιού, ωστόσο το αίτιο παραμένει προς διερεύνηση. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Τι ανέφερε ο δήμαρχος Ζ. Δοξαστάκης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της καταγραφής της ζημιάς μετά την έκρηξη και την φωτιά που προκλήθηκε στο δημοτικό σχολείο της Άνω Χερσονήσου.

«Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει σβήσει και έχουμε ξεκινήσει να καταγράφουμε τις ζημιές», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης ο οποίος τόνισε πως «το ευτύχημα είναι πως δεν θρηνήσαμε θύματα και υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές».

Αύριο, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό ενώ κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου θα πραγματοποιήσει αυτοψία στον χώρο.

«Υπάρχουν αρκετές υλικές ζημιές στον χώρο και αύριο θα πραγματοποιήσει την αυτοψία της η τεχνική υπηρεσία με στόχο την άμεση αποκατάσταση του σχολικού κτιρίου», τόνισε σχετικά ο κ. Δοξαστάκης.

«Πολύ σοκαρισμένοι – Μεγάλες οι ζημιές»

Σε δηλώσεις της στο Cretapost, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Βασιλάκη Μαριλένα τόνισε:

«Είμαστε όλοι πολύ σοκαρισμένοι. Στο ισόγειο έχουν σημειωθεί πολλές καταστροφές, ο καπνός είναι πυκνός και η εικόνα που αντικρίσαμε είναι αποκαρδιωτική».

Αναστολή μαθημάτων την Τρίτη

Μετά το περιστατικό, ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε γονείς και εκπαιδευτικούς με γραπτό μήνυμα ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα την Τρίτη 3 Ιουνίου, καθώς θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές και να γίνει έλεγχος του χώρου για την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού.

Οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response