Ιεράπετρα: Γυναίκα δέχθηκε άγρια επίθεση από τσομπανόσκυλο – «Αιμορραγούσα, το δέρμα μου κρεμόταν»

Κοινοποίηση:
adespota-skylia

Μια 32χρονη ξενοδοχοϋπάλληλος στην περιοχή της Ιεράπετρας έζησε στιγμές τρόμου όταν δέχθηκε ξαφνική και βίαιη επίθεση από τσομπανόσκυλο, που ανήκει σε συγγενικό της πρόσωπο, στην αυλή του σπιτιού της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που η γυναίκα πήγε να βγάλει βόλτα τα δύο σκυλιά της οικογένειάς της. Αντιλαμβανόμενη πως το τσομπανόσκυλο βρισκόταν ελεύθερο και εκτός περίφραξης, προσπάθησε να επιστρέψει γρήγορα στο σπίτι, καθώς όπως είπε γνώριζε τον επιθετικό του χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως παρόμοιο περιστατικό με επίθεση σκύλου σημειώθηκε και εχθές το πρωί στην Κοζάνη, όταν ο δεσποζόμενος σκύλος διέφυγε της προσοχής του 56χρονου και δάγκωσε τη γυναίκα στο πόδι της, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.

Έτρεξε να ανέβει τις σκάλες αλλά δεν πρόλαβε καθώς το μεγαλόσωμο σκυλί άρπαξε από το κεφάλι το μεγαλύτερο από τα δύο σκυλιά της, ενώ ταυτόχρονα «γράπωσε» και το αριστερό της χέρι.

Απελπισμένη η γυναίκα άρχισε να φωνάζει για βοήθεια όσο πάλευε να σώσει το σκυλί της αλλά και να απελευθερώσει το χέρι της που αιμορραγούσε.
Η κοπέλα περιγράφει ότι πλημμύρισε στο αίμα, ενώ το δέρμα της …κρεμόταν.
Άκουσαν τις φωνές οι γονείς της που προσέτρεξαν έντρομοι να βοηθήσουν. Στο σημείο έτρεξε και ο ιδιοκτήτης του ζώου, ο οποίος πάλεψε για να τιθασεύσει το σκυλί του και να το απομακρύνει από το σημείο.Η 32χρονη, η οποία υπέβαλε μήνυση κατά των ιδιοκτητών του μεγαλόσωμου σκυλιού, καταγγέλλει ότι και πριν από δύο χρόνια το τσομπανόσκυλο είχε επιτεθεί και στην αδερφή της αλλά λόγω συγγένειας δεν είχαν προσφύγει τότε στις Αρχές. Αυτή τη φορά όμως και λόγω της επικινδυνότητας του ζώου, αποφάσισαν να κινηθούν νομικά.
Εξάλλου, όπως καταγγέλλεται, η ίδια έχει υποστεί μεγάλη ζημιά στο χέρι, το οποίο δύσκολα θα επανέλθει πλήρως.

«Η αποκατάσταση ως μετέφεραν οι θεράποντες ιατροί θα είναι μερική, δεν θα επανέλθει στη αρχική κατάσταση το χέρι και θα απαιτηθεί μεταξύ άλλων ιατρικών ειδικοτήτων και επέμβαση από πλαστικό χειρουργό» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η δικηγόρος της 32χρονης, που χειρίζεται την υπόθεση, υπογραμμίζει ότι η γυναίκα φέρει βαρύ κάθετο τραύμα στην παλάμη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί στο πόστο της, ενώ ακόμα και για τις μετακινήσεις της χρειάζεται βοήθεια από τρίτα πρόσωπα.

«Στο νοσοκομείο νοσηλεύθηκα για τέσσερις ημέρες. Τις επόμενες ημέρες θα υποβληθώ σε επέμβαση. Το χέρι μου δεν θα επανέλθει πλήρως. Είναι σαν να με χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα. Από την άλλη, ακόμα δεν μπορώ να κοιμηθώ ήρεμα. Υποφέρω από κρίσεις πανικού. Φοβάμαι ότι θα γίνει πάλι κάτι κακό» περιγράφει η ίδια.

Το σκυλί έχει απομακρυνθεί από το σπίτι σε άλλο χώρο, σε απόσταση περίπου 30 μέτρων, καθώς ο ιδιοκτήτης εμφανίζεται να μην έχει άλλη εναλλακτική, όμως εκείνη εξακολουθεί να φοβάται, όπως λέει.

«Πρόκειται για σκύλο, ιδιαίτερα μεγαλόσωμο που δεν δύναται λόγω ράτσας και των λοιπών χαρακτηριστικών του, να φιλοξενείται σε αστικό διαμέρισμα και δη όταν το ζώο δεν έχει λάβει τη κατάλληλη εκπαίδευση και τη τήρηση των λοιπών συνθηκών ευζωίας από τους έχοντες την εποπτεία του. Σήμερα, ο σκύλος έχει απομακρυνθεί από το διαμέρισμα, δυστυχώς, σε μέρος πλησίον της οικίας του θύματος, με αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες να αιτηθούμε δια της λήψεως ασφαλιστικών μέτρων την απομάκρυνση του από την περιοχή και τη φύλαξη σε δημόσιο κυνοκομείο είτε σε Καταφύγιο Ζώων Συντροφιάς για λόγους που θα εκθέσουμε στο αρμόδιο δικαστήριο και ταυτόχρονα θα υποβάλλουμε στο κατά τόπον αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα δήλωση προς υποστήριξη κατηγορίας» δήλωσε η δικηγόρος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η φιλοζωία των ανωμαλων χελλενων……τιποτα δεν προκειται να γινει νορμαλ ανθρωπινο σε αυτη την χωρα….ποτέ….κ θελετε κ τουρισμο…..διποδα ζωα….

Leave a Response