Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η σημερινή έντονη βροχόπτωση στην Τραπεζοντή, η οποία δοκιμάστηκε λόγω του μεγάλου όγκου νερού, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα σε φρεάτια. Πολυάριθμα τα ζητήματα που προέκυψαν και στο οδικό δίκτυο λόγω υπερχειλίσεων.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε στη διασταύρωση προς Ξηροκάμπι, όπου ο συνδυασμός των ορμητικών νερών του τοπικού χειμάρρου και των θυελλωδών ανέμων οδήγησε στην πτώση ενός μεγάλου δένδρου πάνω στην Εθνική Οδό. Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε κάποιο όχημα από το σημείο. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης για την απομάκρυνση του δένδρου.
Έως ότου καθαριστεί ο δρόμος, η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν μέσω παρακαμπτήριων οδών από την Ποταμιά και το Ξηροκάμπι. Πλέον, ο δρόμος έχει δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία και η ροή των οχημάτων έχει αποκατασταθεί πλήρως. Ωστόσο, κλειστός είναι αυτή την ώρα ο δρόμος στην είσοδο της Πελλάνας προς Περιβόλια.






