Η… ψυχολογία των αυγών – Από την ομελέτα μέχρι τη στραπατσάδα – Αποκαλυπτική έρευνα

Κοινοποίηση:
18b3639304855e4d44c2ad3ac7227d43_XL

Ποιος θα το φανταζόταν ότι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τα αυγά μας μπορεί να αποκαλύψει κάτι περισσότερο από τις γαστρονομικές μας προτιμήσεις…
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Βρετανικού Συμβουλίου Παραγωγών Αυγών, η επιλογή ανάμεσα σε ποσέ, βραστά, τηγανητά ή ομελέτα δεν είναι τυχαία – σχετίζεται με τον χαρακτήρα, την οικογενειακή ζωή και ακόμη και τις επαγγελματικές μας προοπτικές. Από την κοινωνικότητα των λάτρων του ποσέ μέχρι τη δημιουργικότητα των φανατικών του τηγανητού αυγού, τα αυγά φαίνεται να λειτουργούν σαν καθρέφτης της προσωπικότητάς μας.

Η έρευνα

Οι επιστήμονες μελέτησαν τις προτιμήσεις περισσότερων από 1.000 ατόμων και τις συνέδεσαν με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Ποσέ αυγά: Σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας, τα ποσέ αυγά τα επιλέγουν συχνότερα κοινωνικά εξωστρεφείς, που αγαπούν τα έντονα ρούχα και την αισιόδοξη μουσική. Συνήθως πρόκειται για πατέρες δύο παιδιών από μικρές οικογένειες.

Βραστά αυγά: Οι επιστήμονες παρατηρούν ότι όσοι προτιμούν τα βραστά αυγά συχνά χαρακτηρίζονται από παρορμητικότητα και ανοργανωσιά, ενώ αντιμετωπίζουν συχνότερα το ενδεχόμενο διαζυγίου.

Τηγανητά αυγά: Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το τηγανητό αυγό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ελεύθερους, δημιουργικούς άνδρες, που συχνά μεγάλωσαν σε πολύτεκνες οικογένειες.

Ομελέτα: Οι ερευνητές αναφέρουν ότι την ομελέτα την προτιμούν κυρίως επιτυχημένα, πειθαρχημένα άτομα της μεσαίας τάξης, με υψηλό προσδόκιμο ζωής.

Στραπατσάδα: Σύμφωνα με την έρευνα, η στραπατσάδα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ νέων ανθρώπων χωρίς παιδιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response