Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο «πάγωμα» 4 δισ. δολαρίων σε ξένη βοήθεια που είχε εγκριθεί από το Κογκρέσο

Κοινοποίηση:
τραμπ

Η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να παγώσει 4 δισ. δολάρια από τη βοήθεια προς το εξωτερικό, αλλά δηλώνει έτοιμη να διαθέσει τα υπόλοιπα 6,5 δισ. που έχει εγκρίνει το Κογκρέσο

Ηκυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε τη Δευτέρα από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επιτρέψει το «πάγωμα» δαπάνης 4 δισ. δολαρίων σε ξένη βοήθεια, η οποία είχε εγκριθεί από το Κογκρέσο. Η εξέλιξη ακολουθεί την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή που υποχρεώνει την κυβέρνηση να διαθέσει τα χρήματα, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι δεν προτίθεται να το πράξει.

Στο νέο υπόμνημα, ο γενικός εισαγγελέας Ντ. Τζον Σάουερ υποστήριξε ότι η υπόθεση θέτει «μια σοβαρή και επείγουσα απειλή» για την ισχύ της προεδρίας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, το Κογκρέσο έχει την αρμοδιότητα να κατανέμει τα κονδύλια που μπορεί να δαπανήσει ο πρόεδρος. Η τρέχουσα ομοσπονδιακή χρηματοδότηση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να «παγώσει» 4 δισ. δολάρια από τη βοήθεια προς το εξωτερικό, αλλά δηλώνει έτοιμη να διαθέσει τα υπόλοιπα 6,5 δισ. που έχει εγκρίνει το Κογκρέσο.

Κεντρικό ρόλο στη δικαστική αντιπαράθεση έχει ο ομοσπονδιακός δικαστής Άμιρ Αλί, ο οποίος αποφάνθηκε ότι η κυβέρνηση οφείλει να δαπανήσει τα χρήματα εκτός εάν το Κογκρέσο εγκρίνει το αίτημα του Τραμπ για «πάγωμα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response