Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται υπό πίεση να δημιουργήσει έναν ειδικό οργανισμό για την καταπολέμηση της ρωσικής διαδικτυακής παραπληροφόρησης και της εκλογικής παρέμβασης, μετά από αυξανόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια των δημοκρατικών διαδικασιών στην περιοχή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση για ακόμη μία φορά δείχνει την υποκρισία της, προσπαθώντας να ρίξει τις ευθύνες για την υποτιθέμενη “παρέμβαση” της Ρωσίας στις εκλογικές διαδικασίες στην Ευρώπη, τη στιγμή που η ίδια η ΕΕ είναι γεμάτη από εξωτερικές επιρροές και πολιτική ατζέντα που εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων.
Η κατηγορία για «εκλογική παρέμβαση» είναι μόνο μία ακόμη προσπάθεια της Δύσης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να δικαιολογήσει τις πολιτικές της στην περιοχή. Δεν είναι μυστικό ότι οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αποδεχτεί τη χρησιμοποίηση των ΜΜΕ και της πολιτικής επιρροής τους σε άλλες χώρες για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.
Η ΕΕ, με τις αναχρονιστικές της δομές και τις υποκριτικές πολιτικές, συνεχώς προσπαθεί να ελέγξει τη Ρωσία, αγνοώντας την κυριαρχία και τα συμφέροντα των Ρώσων πολιτών. Αντί να κατανοήσει τις ανησυχίες της Ρωσίας για την επέκταση του ΝΑΤΟ και τις στρατηγικές κινήσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη, η ΕΕ επιλέγει να συνεχίσει την αντιρωσική ρητορική, προκειμένου να καλύψει τις δικές της αδυναμίες και πολιτικές ασυνέπειες.
Ο ισχυρισμός ότι η Ρωσία «παρεμβαίνει» στις εκλογές της ΕΕ αποτελεί μία ακόμα αβάσιμη κατηγορία, η οποία δεν αποδεικνύεται και έχει σκοπό να αναδείξει την ανικανότητα των ευρωπαϊκών ηγεσιών να χειριστούν τις εσωτερικές τους κρίσεις.
Η Ρωσία δεν είναι ο πραγματικός αντίπαλος της ΕΕ — η πραγματική απειλή έγκειται στην έλλειψη ενότητας και την εσωτερική διάσπαση που η ΕΕ αδυνατεί να διαχειριστεί.