Γιατρός προειδοποιεί για τους κινδύνους από τα… πεπόνια και τα καρπούζια

Κοινοποίηση:
9cf411a392bb60d0f7edc0ea8617dcbc_XL

Τα καρπούζια και τα πεπόνια, αν και αποτελούν δημοφιλή καλοκαιρινά φρούτα, μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία. Την προειδοποίηση αυτή έκανε ο γαστρεντερολόγος Σεργκέι Βιάλοφ, μέσω ανάρτησής του στο κανάλι του στο Telegram.

Όπως εξήγησε ο γιατρός, τα άτομα με ευαίσθητο στομάχι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. «Το καρπούζι μπορεί να προκαλέσει καούρα, ειδικά αν περιέχει αυξημένα νιτρικά άλατα ή δεν είναι φρέσκο», σημείωσε.
Αναφερόμενος στο πεπόνι, ο Βιάλοφ τόνισε ότι το άγουρο φρούτο μπορεί να ερεθίσει τον βλεννογόνο του γαστρεντερικού σωλήνα. Παράλληλα, όπως και το καρπούζι, περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, η υπερβολική κατανάλωση της οποίας είναι επιβλαβής.

Ο γαστρεντερολόγος υπογράμμισε επίσης ότι τα κομμένα φρούτα δεν πρέπει να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ψυγείου, καθώς αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η διατροφολόγος Γιουργκίτα Βαράεβα είχε μιλήσει για τα πιο ωφέλιμα πρωινά για τη λειτουργία του εγκεφάλου, επισημαίνοντας τη σημασία των σύνθετων υδατανθράκων στο πρώτο γεύμα της ημέρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response