Γάζα: Πρώτη παράδοση καυσίμων από τον ΟΗΕ – Ανησυχίες για ανεπαρκής ποσότητα

Κοινοποίηση:
gaza

Μια αποστολή των Ηνωμένων Εθνών παρέδωσε στη Λωρίδα της Γάζας περίπου 75.000 λίτρα καυσίμων την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, Στεφάν Ντουζαρίκ. Αυτή η παράδοση είναι η πρώτη από την αρχή της κρίσης, μετά από 130 ημέρες.

 

«Η ποσότητα καυσίμου που έφτασε χθες δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες ούτε για μία ημέρα. Η έλλειψη καυσίμων παραμένει σοβαρή και ορισμένες υπηρεσίες κινδυνεύουν να διακοπούν εάν δεν υπάρξουν άμεσες μεγαλύτερες παραδόσεις», δήλωσε ο Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στους δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γάζας ανέφερε ότι οι νεκροί από τις ισραηλινές επιχειρήσεις ανέρχονται σε 64. Μεταξύ αυτών, οι 17 –ανάμεσά τους και παιδιά– σκοτώθηκαν από πλήγμα έξω από μια κλινική στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ, όπου ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι στόχευε έναν μαχητή της Χαμάς.

Η κλινική αυτή, που διευθύνεται από την ανθρωπιστική μη κυβερνητική οργάνωση Project HOPE, ανέφερε ότι 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους, περιλαμβάνοντας δέκα παιδιά και δύο γυναίκες. «Οι κλινικές του Project HOPE είναι καταφύγια για τις οικογένειες στη Γάζα, όπου οι άνθρωποι μεταφέρουν τα παιδιά τους και οι γυναίκες λαμβάνουν φροντίδα κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Σήμερα το πρωί, όμως, αθώες οικογένειες δέχτηκαν σφοδρή επίθεση ενώ περίμεναν στην ουρά για να μπουν», δήλωσε ο Ράμπιχ Τορμπάι, στέλεχος της οργάνωσης, ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response