Αιματοχυσία σημειώθηκε την Τρίτη 5 Αυγούστου στη Λωρίδα της Γάζας, με τουλάχιστον 68 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.
Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γάζας, οι 56 από τους νεκρούς βρίσκονταν σε ουρές διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας σε διάφορες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν σε άλλα σημεία.
Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Μαχμούντ Μπασάλ, δήλωσε ότι τουλάχιστον 30 άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση κοντά σε σημείο διανομής τροφίμων, στα περίχωρα της πόλης Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα της Γάζας.
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός (IDF), μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), επιβεβαίωσε ότι στρατιώτες άνοιξαν προειδοποιητικά πυρά όταν ήρθαν σε επαφή με πλήθος Παλαιστινίων κοντά στη Χαν Γιούνις, χωρίς όμως να αναφέρει νεκρούς ή τραυματίες από την πλευρά τους.
Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά τραγικών γεγονότων που έχουν πλήξει την περιοχή τους τελευταίους μήνες, εντείνοντας τις εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός και ασφαλή πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους.