Γαλλία: Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής δύο 16χρονοι τζιχαντιστές

Κοινοποίηση:
xeiropedes-sillipsi

Σοβαρό συναγερμό στις γαλλικές αρχές προκάλεσε η σύλληψη δύο 16χρονων, οι οποίοι φέρονται να βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας τρομοκρατικής επίθεσης. Οι συλλήψεις έγιναν το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από έρευνα της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας, και οι δύο ανήλικοι τέθηκαν άμεσα υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο ένας από τους δύο θεωρείται ο βασικός εμπνευστής του σχεδίου, έχοντας υιοθετήσει τζιχαντιστική ιδεολογία. Ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε ότι αναζητούσε στόχο με μαζική παρουσία πολιτών, όπως εμπορικό κέντρο ή χώρος συναυλιών, ενώ εξεταζόταν και το ενδεχόμενο κλοπής όπλου. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν χημικά υλικά, τα οποία, κατά την ομολογία του, χρησιμοποιούσε για πειραματισμούς ανάφλεξης.

Ο δεύτερος ανήλικος, αν και δεν φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο, γνώριζε τα σχέδια και, σύμφωνα με την έρευνα, τα ενθάρρυνε ιδεολογικά. Η εισαγγελία προσανατολίζεται στην προφυλάκιση του φερόμενου ως «αρχηγού» και στην επιβολή αυστηρής δικαστικής επιτήρησης στον συνεργό του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response