Η διεθνής κοινότητα συγκλονίστηκε από την είδηση ενός τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος στην Ινδία. Ένα Boeing 787-8 Dreamliner, με προορισμό το Λονδίνο, κατέπεσε κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αχμενταμπάντ, στη δυτική Ινδία. Οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για μια ανείπωτη καταστροφή, με τις εκτιμήσεις να φέρουν τον αριθμό των θυμάτων πάνω από 200.
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το συμβάν, χαρακτηρίζοντάς το ως «τρομερό» και προσφέροντας την αρωγή των ΗΠΑ στην Ινδία για την αντιμετώπιση της τραγωδίας.
Οι λεπτομέρειες γύρω από το δυστύχημα παραμένουν υπό διερεύνηση. Οι αρμόδιες αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν τα αίτια της συντριβής.
«Η συντριβή του αεροπλάνου ήταν τρομερή. Τους έχω ήδη πει, ότι ό,τι μπορούμε να κάνουμε -είναι μια μεγάλη χώρα, μια ισχυρή χώρα, θα το χειριστούν- είμαι σίγουρος. Αλλά τους έδωσα να καταλάβουν ότι ό,τι μπορούμε να κάνουμε,
θα είμαστε εκεί αμέσως. Αλλά ήταν ένα φρικτό δυστύχημα”, δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Ο Τραμπ είπε ότι «τους έδωσε μερικές υποδείξεις», αλλά αρνήθηκε να μοιραστεί ποιες υποδείξεις προσέφερε.
«Φαίνεται ότι πετούσε μια χαρά», είπε ο κ. Τραμπ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα στην ιστορία της αεροπορίας».