Φρίκη στη Σέριφο: Εντοπίστηκαν 27 νεκρά ζώα δίπλα από βανδαλισμένη εκκλησία

Κοινοποίηση:
seirfos-vevilosan-e1753339810797

Σοβαρό περιστατικό βανδαλισμού και κακομεταχείρισης ζώων καταγράφηκε στην περιοχή του Φάρου – Μέσα Ακρωτήρι στη Σέριφο.

 Κάτοικοι της περιοχής αντίκρισαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, καθώς και το κελί της μακαριστής Γερόντισσας Ανθούσας, να έχουν υποστεί σημαντικές φθορές.

Παράλληλα, λίγα μέτρα μακριά, εντοπίστηκαν 27 νεκρά αιγοπρόβατα στοιβαγμένα μέσα σε μικρή αποθήκη, χωρίς πρόσβαση σε νερό.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, 22 Ιουλίου, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Το πρώτο σοκ προκλήθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι τα 27 πρόβατα είχαν εγκλωβιστεί σε στενό χώρο, χωρίς δυνατότητα διαφυγής, ενώ είχαν απομείνει μόνο ελάχιστες ποσότητες τροφής.

Οι δράστες, σε μια κίνηση που προκαλεί ανατριχίλα, πέταξαν τα βαρέλια με τα νερά τους, ώστε ακόμη και αν κατόρθωναν να ξεφύγουν, να μην έχουν πρόσβαση σε νερό.

Οι εικόνες που αντικρίζουν οι κάτοικοι είναι συγκλονιστικές: ζώα νεκρά, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, προφανώς ύστερα από αργό θάνατο από αφυδάτωση και ασφυξία.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για εσκεμμένη και μεθοδευμένη πράξη κακοποίησης.

Το δεύτερο, εξίσου σοκαριστικό στοιχείο της υπόθεσης, αφορά τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην ίδια περιοχή. Όπως διαπιστώθηκε, όλα τα παράθυρα και οι πόρτες ήταν σπασμένα, ενώ φθορές εντοπίστηκαν και στο ιστορικό κελί της Γερόντισσας Ανθούσας, που επί χρόνια αποτέλεσε πνευματικό σημείο αναφοράς για το νησί.

Η τοπική κοινωνία μιλά για ιεροσυλία και ζητά την άμεση κινητοποίηση της Εκκλησίας, της Δημοτικής Αρχής και των αστυνομικών αρχών.

Η αντίδραση των κατοίκων είναι έντονη και φορτισμένη συναισθηματικά. Ανάρτηση πολίτη που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα και εκφράζει το κοινό αίσθημα, αναφέρει:

«Μου είναι πραγματικά αδιανόητο να φανταστώ ότι κάποιος άνθρωπος θα μπορούσε να βανδαλίσει έναν ιερό, θρησκευτικό χώρο… και ακόμη πιο αποτρόπαιο – να οδηγήσει στον βασανιστικό θάνατο αθώα, ανυπεράσπιστα ζώα. Ντροπή και μόνο ντροπή για αυτό το φριχτό έγκλημα απέναντι στα ζωάκια. Και όσο για τον βανδαλισμό στον Ιερό Ναό… δεν υπάρχουν λόγια. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να νιώθουν οι υπεύθυνοι είναι ντροπή».

Οι κάτοικοι ζητούν άμεση διερεύνηση και εφόσον υπάρχουν μάρτυρες, να προσέλθουν και να δώσουν κάθε διαθέσιμη πληροφορία εμπιστευτικά στις αρχές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response