Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Οινόφυτα Βοιωτίας.
Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Κινητοποιήθηκαν 36 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 21, 2025
Φλώρινα – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Μάχη, τόσο με τις φλόγες όσο και με τον χρόνο δίνουν οι χειριστές των οκτώ εναέριων μέσων στην πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τη μία το μεσημέρι μεταξύ Αναργύρων και Βαρικού στη Φλώρινα.
Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και πλέον έχει περάσει σε δασική έκταση αφού έκαψε χορτολιβαδική έκταση και πουρνάρια. Επιτόπου επιχειρούν δύο καναντέρ, τρεις τράκτορες και τρία ελικόπτερα, ενώ καταφτάνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη τη Δυτική Μακεδονία.
Επίσης έρχονται πυροσβεστικές δυνάμεις από Κεντρική Μακεδονία και τα Ιωάννινα. Προς το παρόν η φωτιά δεν απειλεί κάποιο οικισμό.