Εύβοια: Ρωγμές σε 50 κτήρια λόγω των σεισμών, τρία σπίτια μη κατοικήσιμα

Κοινοποίηση:
seismos-evoia

Στην Εύβοια μεταβαίνουν σήμερα κλιμάκια μηχανικών για να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί τουλάχιστον 50 κτήρια από τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις, με τους επιστήμονες να παραμένουν καθησυχαστικοί σε ό,τι αφορά τη σεισμικότητα της περιοχής.

Υπάρχουν ρωγμές όχι μόνο σε σπίτια και καταστήματα αλλά και σε σχολεία. Ήδη μηχανικοί έχουν αρχίσει τον έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων, ενώ αναμένεται κλιμάκιο των Κτηριακών Υποδομών προκειμένου να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν τα σχολεία τα οποία είναι κλειστά στο Μαντούδι, στο Προκόπι, στο Πήλι. Το μόνο σχολείο που είναι ανοιχτό είναι το 1ο ΕΠΑΛ Εσπερινό και Γενικό Λύκειο στο Μαντούδι, γιατί είναι και εξεταστικό κέντρο.

Δεκάδες είναι οι ζημιές και σε σπίτια σύμφωνα με τα στοιχεία από το κοινοτικό κατάστημα όπου δηλώνουν οι κάτοικοι τις βλάβες, προκειμένου τα συνεργεία των μηχανικών να περάσουν για έλεγχο. Τρία σπίτια έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα.

Οι οικογένειες αυτές φιλοξενούνται είτε σε συγγενικά πρόσωπα είτε έχει μεριμνήσει ο Δήμος να φιλοξενηθούν στον ξενώνα της Μητρόπολης μέχρι να περάσει και ο δεύτερος έλεγχος από τα σπίτια τους, για να ξέρουν σίγουρα τι μέλλει γενέσθαι και αν μπορούν τα σπίτια αυτά να κατοικηθούν ή όχι.

Υπάρχει μία ανησυχία στους κατοίκους που περιμένουν τις επισκέψεις των κλιμακίων για να μπορέσουν να ηρεμήσουν, γιατί ευτυχώς οι περισσότερες ζημιές σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχές είναι στην τοιχοποιία, οπότε είναι επισκευάσιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response