Είναι ένα από τα αγαπημένα εδέσματα τόσο των Ελλήνων όσο και των τουριστών, που επισκέπτονται τη χώρα μας. Πρόκειται για το πιτόγυρο, οι τιμές του οποίου, όμως, σε αρκετά καταστήματα έχουν κάνει άλμα, καθιστώντας τα είδος πολυτελείας για πολλούς.
Κάποτε ήταν φθηνό, τώρα τείνει να γίνει είδος πολυτελείας καθώς έχει πάρει αρκετές αυξήσεις μέσα σε μία τριετία. Εκεί, που ένα πιτόγυρο κόστιζε 3.30-3.70, ξεπέρασε τα 4€, πλέον σε αρκετά συνοικιακά καταστήματα πωλείται προς 4.50 έως 4.90 ευρώ.
Ωστόσο, σε αρκετά καταστήματα στο κέντρο αλλά και στην ανατολική Θεσσαλονίκη έχει σπάσει το φράγμα των 5 ευρώ καθώς πωλείται προς 5.20€.
Όπως λένε οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, από τον Σεπτέμβριο και μετά θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις, που οφείλονται στο ενεργειακό κόστος αλλά και στις ανατιμήσεις στα προϊόντα, που χρησιμοποιούν.
Το ξεφτιλίσαμε, και η καλύτερη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις, ειναι να μην ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ Το σουβλάκι στην Ελλάδα έπρεπε να κοστίζει 2 με 2,5 Ευρώ (και πολλά λέω) εγώ το θυμάμαι 180δρχ, που καταντησαμε μετο «σκληρό» Ευρώ.