Μια νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πώς τα ζαχαρούχα ποτά που καταναλώνουμε μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο τριχόπτωσης.
Ωστόσο, ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη D, ο σίδηρος και η πρωτεΐνη, μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της υγείας των μαλλιών.
Μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου στο Nutrition and Health διαπίστωσε ότι αυτό που τρώμε μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και τη δύναμη των μαλλιών και, φυσικά, την τριχόπτωση.
Η ανάλυση των 17 μελετών δείχνει ότι τα ποτά με ζάχαρη και τα αλκοολούχα ποτά συσχετίστηκαν με υψηλότερο κίνδυνο τριχόπτωσης και πρόωρου αποχρωματισμού των μαλλιών.
Τα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν
Οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες βρήκαν μια συσχέτιση μεταξύ των επιπέδων βιταμίνης D και της αλωπεκίας, υποδεικνύοντας ότι τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να είναι προστατευτικά έναντι αυτών των διαταραχών.
Ο σίδηρος είναι ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που έχει θετική του επίδραση στην υγεία των μαλλιών.
Αντίθετα, η ανεπάρκεια πρωτεΐνης βρέθηκε να επηρεάζει αρνητικά την υγεία των μαλλιών, μειώνοντας τη διάμετρο των βολβών της τρίχας και τη μελάγχρωση.
Οι μελέτες τονίζουν τη σημασία της επαρκής πρόσληψης πρωτεΐνης για την παραγωγή κερατίνης, τη βασική δομική πρωτεΐνη στα μαλλιά.






