Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα, όταν ενημερώθηκαν για έναν τραυματισμό στον Όλυμπο. Γυναίκα ορειβάτισσα, που βρισκόταν στην περιοχή του Λαιμού, τραυματίστηκε στο πόδι και χρειάστηκε άμεση βοήθεια για τη μεταφορά της σε ασφαλές σημείο.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, επιχείρησε άμεσα και με επιτυχία, μεταφέροντας τη γυναίκα στο καταφύγιο Πετροστρούγκας. Από εκεί, η μεταφορά συνεχίστηκε με την βοήθεια των στελεχών της Πυροσβεστικής, που την κατευθύνουν προς τα Πριόνια, όπου το ΕΚΑΒ αναμένεται να παραλάβει την τραυματία και να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο για την κατάλληλη περίθαλψη.
Η επιχείρηση έλαβε χώρα σε δύσβατη περιοχή του Ολύμπου, με το προσωπικό των υπηρεσιών διάσωσης να επιδεικνύει ταχύτητα και συντονισμό για την ασφαλή απομάκρυνση της τραυματισμένης ορειβάτισσας.