Εναποθέτει τις ελπίδες του στον Ν.Τραμπ ο Μ.Νετανιάχου: «Μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην κατάπαυση του πυρός»

Κοινοποίηση:
trump_netaniahu

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ετοιμάζει την τρίτη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικάνο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

«Ενεργούμε για να επιτύχουμε αυτήν την συμφωνία, με τους όρους που έχουμε αποδεχθεί. Έστειλα μία διαπραγματευτική ομάδα με σαφείς οδηγίες.

Πιστεύω ότι η συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ μπορεί με βεβαιότητα να συμβάλει στην προώθηση αυτού του αποτελέσματος που όλοι ελπίζουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου στους δημοσιογράφους στην πίστα του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν.

Αν και η πίεση της κοινής γνώμης αυξάνεται στο Ισραήλ για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και τερματισμό του πολέμου στην Γάζα, ο Νετανιάχου δεν μοιάζει αποφασισμένος να τελειώσει την ένοπλη σύγκρουση με τη Χαμάς.

Από τη μεριά της, η παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει με «θετικό πνεύμα» την πρόταση για κατάπαυση του πυρός που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, διατηρεί ενστάσεις για την διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας, για την διέλευση από το πέρασμα της Ράφα στον νότιο τομέα του παλαιστινιακού θύλακα και για το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Το γραφείο του Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές που ζητά η Χαμάς δεν είναι αποδεκτές από το Ισραήλ.

Εν όψει της συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου, η ισραηλινή κυβέρνηση προβάλλει το γεγονός ότι παρά ταύτα απέστειλε αντιπροσωπεία στην Ντόχα «για να συνεχίσει τις προσπάθειες διασφάλισης της επιστροφής των ομήρων μας με βάση την πρόταση του Κατάρ ως προς την οποία συμφώνησε το Ισραήλ».

Όμως πρόκειται για μία αντιπροσωπεία αποτελούμενη από χαμηλόβαθμα στελέχη, χωρίς δυνατότητα διεξαγωγής σοβαρών διαπραγματεύσεων και λήψης σοβαρών αποφάσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response