ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 11 καταστήματα που βάζουν «λουκέτο» από τις 20 Φεβρουαρίου

Κοινοποίηση:
elta

Στις 20 Φεβρουαρίου θα κλείσουν τα πρώτα 11 καταστήματα των ΕΛΤΑ από τα 150 που θα τερματίσουν τη λειτουργία τους. Κάποια από αυτά θα αντικατασταθούν από υπηρεσίες ΕΛΤΑ Courier και άλλα θα μεταφερθούν μερικώς σε τοπικά σημεία, όπως μίνι μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις.

Το επιτελείο του Κυριάκου Πιερρακάκη στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών έχει αναλάβει το σχέδιο για το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ και σε λίγες μέρες ξεκινά το πρώτο στάδιο της υλοποίησης τους. Παρά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών  η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά ακάθεκτη στο «λουκέτο» των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πρώτα 11 καταστήματα που θα κλείσουν περιλαμβάνεται και το κατάστημα στο χωριό καταγωγής του Κυριάκου Πιερρακάκη, στη Σκάλα Λακωνίας!

Τα καταστήματα που θα κλείσουν βρίσκονται σε:

  • Λεχαινά Ηλείας
  • Αλεξάνδρεια Ημαθίας
  • Αρχάνες Ηρακλείου
  • Παραμυθιά Θεσπρωτίας
  • Κουφάλια Θεσσαλονίκης
  • Σοφάδες Καρδίτσας
  • Νεάπολη Λακωνίας
  • Σκάλα Λακωνίας
  • Αλμυρός Μαγνησίας
  • Στυλίδα Φθιώτιδας
  • Αλιβέρι Εύβοιας

Η δεύτερη φάση των «λουκέτων»

Η δεύτερη φάση αναστολής λειτουργίας καταστημάτων θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο όπου τα 150 καταστήματα θα αντικατασταθούν με αντίστοιχο αριθμό, είτε νέων πρακτορείων συνεργατών είτε με κοντινά σημεία εξυπηρέτησης.

Συγκεκριμένα προβλέπεται σταδιακή λειτουργία του μοντέλου shop-in-shop (π.χ. μέσα σε ασφαλιστικά γραφεία, εμπορικά καταστήματα, κ.ά.) μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Ήδη εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον από υποψήφιους πράκτορες σε όλη τη χώρα. Υποβάλλονται αιτήσεις συνεργασίας, οι οποίες εξετάζονται λεπτομερώς ως προς την επάρκεια, την υποδομή και την ικανότητα παροχής υπηρεσιών, ώστε κάθε νέο σημείο να καλύπτει τις απαιτήσεις που έχουν θέσει η κυβέρνηση και τα ΕΛΤΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response