Έλληνες της Μελβούρνης γιόρτασαν τα Θεοφάνια: 18χρονος από τη Ρόδο έπιασε τον Σταυρό

Κοινοποίηση:
melburne

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και σε έντονα πανηγυρικό κλίμα τιμήθηκαν τα Θεοφάνια στην Αυστραλία, με επίκεντρο τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Rye, κοντά στη Μελβούρνη. Όπως κάθε χρόνο, η τελετή του αγιασμού των υδάτων αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ομογένεια, συγκεντρώνοντας δεκάδες νέους που βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό.

Ξεχώρισε η στιγμή κατά την οποία τον Σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα ένας 18χρονος, ο οποίος συμμετείχε για τρίτη φορά στη συγκεκριμένη τελετή. Ο νεαρός, με καταγωγή της οικογένειάς του από τη Ρόδο, καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους, σε ένα στιγμιότυπο που αποτυπώθηκε και σε βίντεο και διαδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα του Greek Plateia.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία κληρικών, μελών της ελληνικής κοινότητας και πλήθους κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην προβλήτα, δημιουργώντας μια εικόνα έντονης συμμετοχής και συγκίνησης.

@greek.plateia

♬ original sound – greek.plateia

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response