Έληξε η συνάντηση Ζελένσκι με Ερντογάν στην Αγκυρα – Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν πάει Κωνσταντινούπολη

Κοινοποίηση:
01

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, τόνισε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, με την τύχη των ουκρανορωσικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη να παραμένει μετέωρη.

Ο Ζελένσκι αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην τουρκική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον Guardian.

«Η συνάντηση με τον Ερντογάν τελείωσε», επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι, Σεργκέι Νικιφόροφ.

Ένας ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η συνάντηση διήρκεσε τρεις με τέσσερις ώρες, «σε διάφορες μορφές» και ήταν «καλή».

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι έχει «αρκετούς λόγους να ελπίζει» στην επιτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ουκρανός αξιωματούχος: Ο Ζελένσκι δεν θα πάει στην Κωνσταντινούπολη, θα στείλει αντιπροσωπεία

Μια ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντήσει τους Ρώσους διαπραγματευτές σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για τις πρώτες άμεσες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εδώ και τρία χρόνια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη και «επί του παρόντος αποφασίζει» ποιον θα στείλει, είπε ο αξιωματούχος στο AFP.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response