ΕΚΤΑΚΤΟ! Στη φυλακή 38χρονη για τη ληστεία του αιώνα στο μουσείο του Λούβρου

Κοινοποίηση:
xrwma-louvro-1068x600

Υπό κράτηση τέθηκε σήμερα μία 38χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται να είχε καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη ληστεία που συγκλόνισε το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Η κατηγορούμενη θεωρείται «δορυφόρος» της επιχείρησης και αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνέργεια σε οργανωμένη κλοπή και εγκληματική συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη εγκλήματος.

Οι γαλλικές αρχές είχαν αρχικά ανακοινώσει τη σύλληψη δύο υπόπτων. Τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία συνέλαβε ακόμη πέντε άτομα, ανάμεσά τους και τον κύριο ύποπτο της υπόθεσης. Από αυτούς, δύο – ένας άνδρας και η 38χρονη γυναίκα – κατηγορούνται επίσημα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δύο πρώτοι άνδρες, που συνελήφθησαν νωρίτερα, κατηγορούνται για κλοπή και εγκληματική συνωμοσία, καθώς παραδέχτηκαν εν μέρει τις κατηγορίες τους, σύμφωνα με την εισαγγελέα του Παρισιού. Πρόκειται για:

34χρονο Αλγερινό υπήκοο, ο οποίος ζει στη Γαλλία και ταυτοποιήθηκε μέσω DNA από σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη διαφυγή μετά τη ληστεία.
39χρονο οδηγό ταξί χωρίς άδεια, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός στην αστυνομία για προηγούμενες κλοπές.
Οι δύο άνδρες φέρονται να διέρρηξαν τη γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ δύο συνεργοί τους περίμεναν έξω για τη διαφυγή.

Η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί αίσθηση στη Γαλλία, καθώς η ληστεία χαρακτηρίζεται μία από τις πιο τολμηρές και κινηματογραφικές στη σύγχρονη ιστορία του Λούβρου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response